Alles voor je huisdieren over hebben

Een huisdier nemen is een grote verantwoordelijkheid. Veel mensen zien een huisdier uiteindelijk ook niet meer als ‘het dier in huis’ maar echt als een onderdeel van het gezin. Maar sommigen gaan nog nét een stapje verder. De Amerikaanse Sonya Karimi, 31 jaar, is zo iemand die het niveau net even een lat hoger legt. Zij heeft in totaal drie honden die al aardig op leeftijd zijn en dat zag zij als de perfecte motivatie om een DIY project te starten.

 

Sonya maakt een traplift voor haar honden

Sonya Karimi besloot om haar handigheid in te zetten en een echt Do It Yourself-project te starten. Ze heeft namelijk een traplift gemaakt voor haar oude honden. Op een gegeven moment kan het zijn dat honden, en ook andere huisdieren, een bepaalde leeftijd bereiken en hun eigen gewicht niet meer de trap op krijgen. Als je honden regelmatig op de eerste of zelfs tweede verdieping komen dan is het hartstikke sneu als ze zelf niet meer de trap op kunnen. Daarentegen is het dan aan jou als mens om de hond mee naar boven te nemen. Sonya bedacht daar dus een honden traplift op.

In een filmpje van Caters Clips op YouTube is te zien hoe de lift in elkaar zit. In plaats van een traditionele stoel heeft deze honden traplift meer een houten bak. Er passen één of twee honden in, afhankelijk van het ras en de grootte natuurlijk, en dan schuift de bak langzaam naar beneden of naar boven. Voor het laatste stukje naar beneden kunnen de honden uitstappen en dan kunnen ze via een korte helling het laatste stukje zelf naar beneden lopen. De honden lijken het fantastisch te vinden en het ziet er ook leuk uit. Kijk zelf maar:

Zou jij ook een traplift voor je hond willen maken? Het ziet eruit als een hele onderneming maar dan heb je ook wat. Het hoeft ook allemaal niet zo extreem, heb je deze hondenrugzak bijvoorbeeld al gezien?