Vliegen met Boom kost je een paar duiten maar dan heb je ook wat

vliegen vliegtuig Boom man man

Al jaren zijn de snelheden van passagiersvliegtuigen hetzelfde, lange vluchten en altijd weer die vervelende jetlag. Met de Concorde leek daar (in 1967!) eindelijk verandering in te komen. De Concorde was een supersonisch passagiersvliegtuig dat snelheden van 2000 km/u haalde, helaas werd de Concorde in 2003 mede door hoge brandstofprijzen uit de lucht gehaald.

Nu, 13 jaar later is het tijd voor verandering! Het bedrijf Boom is bezig met de ontwikkeling van een supersonisch passagiersvliegtuig dat 2,6 x zo snel is dan de vliegtuigen die nu rondvliegen. Dat betekent dat je in 3,4 uur van Londen naar New York, in 6 uur van Los Angeles naar Sydney of in 4,7 uur van San Fransisco naar Tokyo vliegt.

Boom vliegtuig airplane man man

Het nieuwste passagiersvliegtuig brengt je dus in een zeer rap tempo van A naar B, maar hier zit uiteraard ook een prijskaartje aan verbonden. Een vlucht van bijvoorbeeld Londen naar L.A., zal zo’n €4.000,- kosten. Het vliegtuig zal tussen de 45 en de 55 passagiers vervoeren. De passagiers zullen ieder een ruime zitplek met raam toebedeeld krijgen, aan weerszijden van het vliegtuig. Het plan is om de eerste toestellen eind 2017 de lucht in te krijgen.

Hier lees je over 7 manieren om je jetlag tegen te gaan.