Iedereen heeft er vast weleens van gedroomd om te toeren door Italië. Op een Vespa. En dan zo’n rode. Vlammen door het heuvelachtige Toscane, terwijl je vrienden achter je aan scooteren en mooie Italiaanse dames je tegemoet rijden. Zonnebrilletje op, khaki shorts en floral shirt aan. Redelijk hard winnen wel.

Nou, dan hebben we goed nieuws, want deze droomtour kan werkelijk worden. Er bestaat nu iets genaamd ‘The Vespa Trip‘. Je leest het goed: een Vespa roadtrip.

Vespa-roadtrip-5 Vespa-roadtrip-4 Vespa-roadtrip-3

Het concept

De reis start aan de voet van de Toren van Pisa, waar een lokale Vespaboer zijn pareltjes overhandigt. Bij aanvang krijg je een boekje mee met verschillende routes om te pakken en toffe spots waar je een Italiaanse espresso kan drinken of een pak kan laten aanmeten.

Dan begint de reis. Een week lang cruise je over de Toscaanse kronkelwegen. Je kan de begeleider van een groep volgen, maar gelukkig kan je ook zelf de route bepalen. Over je bagage hoef je je geen zorgen te maken – Mario rijdt in een volwagen achter je aan met jouw koffers. Van bestemming tot bestemming.

Vespa-roadtrip-2

Die bestemmingen bestaan onder andere uit heel mooie steden, zoals Pisa, Volterra en Firenze. En natuurlijk rijd je constant met een waanzinnig uitzicht over het Toscaanse landschap.

Kosda?

Dan zou je denken dat dit grapje je een vermogen gaat kosten, maar voor €490,- heb je de Vespa, de overnachtingen én ontbijt voor heel de week. Daarnaast zijn er altijd mensen in buurt om het die tour van jou een beetje in goede banen te leiden. Zij zorgen voor het vervoer van de bagage en ondersteunen bij motorpech, want eerder leerden we dat mannen beter zijn in het doen van hun haar dan het plakken van een band.

Check Thevespatrip.com voor meer informatie en om je direct in te schrijven. Check de bovenstaande video om een piepkleine impressie te krijgen.