Wie is Dutch Performante?

De 32-jarige Chahid Charrak, beter bekend als YouTuber Dutch Performante, is één van de rijkste YouTubers van dit moment. Natuurlijk omdat hij ontzettend veel views weet te behalen en daar geld uit haalt, maar ook omdat hij al een goed lopend bedrijf wist op te bouwen.

Dutch Performante is namelijk niet alleen zijn naam op YouTube en sociale media, het is ook zijn bedrijf in Zeewolde. Daar is hij expert op het gebied van tegels en legt hij de mooiste tegels, samen met zijn team, aan in badkamers, keukens en overal waar je het zou willen. Maar wat is het vermogen van deze man inmiddels?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dutch Performante (@dutchperformante)

De omzet van de bedrijven van Chahid Charrak

18 jaar, dat was de leeftijd waarop Dutch Performante besloot om een eigen bedrijf te starten. Toevallig had een familielid net geïnvesteerd in een grote hoeveelheid tegels. Van het gespaarde geld nam hij een deel van die tegels over en begon hij een groothandel.

Overigens kon hij niet alles in één keer betalen, maar hij zou het terugbetalen wanneer hij dat kon. Dat was sneller dan gedacht: “Ik had niet genoeg geld om een zaak volledig zelf te beginnen, maar we hebben afgesproken dat de hele hal vol kon staan met badkamermeubels en tegels en ik op afbetaling alles terug kon betalen. Binnen een halfjaar had ik dit al terugbetaald. Het ging bizar snel. Het eerste jaar had ik al 600.000 euro omzet. Dit werd alleen maar meer. Ik leerde veel van de vragen van klanten.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dutch Performante (@dutchperformante)

Zijn vermogen stijgt flink

Hij heeft inmiddels ruim 455.000 volgers op Instagram en ruim 311.000 abonnees op YouTube. Dat hij lekker gaat, mag ondertussen wel duidelijk zijn. Hij heeft zes ondernemingen en verdiende met de grootste onderneming ruim 21 miljoen euro in 2019. Daarmee staat hij onder andere op plek 83 in de Twinkle top 100. Hij heeft er hard voor gewerkt, dus het is hem absoluut gegund.