De imposante carrière van de Nederlandse actrice

Carice van Houten is een getalenteerde Nederlandse actrice, geboren op 5 september 1976. Ze staat bekend om haar veelzijdigheid en indrukwekkende acteervaardigheden. Van Houten heeft internationale bekendheid vergaard met haar rol als Melisandre in de populaire televisieserie Game of Thrones.

Naast haar internationale succes heeft ze ook geschitterd in veel Nederlandse producties, zowel in film als in het theater, waarmee ze vijf Gouden Kalveren en zes Rembrandt Awards in handen heeft mogen nemen. Ze blijft een prominente figuur in de entertainmentindustrie en een trotse vertegenwoordiger van de Nederlandse acteerwereld.

Klimaatactivisme

Tegenwoordig houdt Carice zich veel bezig met klimaatactivisme. In een interview eerder dit jaar vertelde Carice dat ze in februari geïnspireerd raakte tijdens een lezing georganiseerd door Extinction Rebellion. Sindsdien is ze ook actief betrokken geweest bij demonstraties en post ze geregeld klimaat gerelateerde artikelen, filmpjes en andere vormen van activisme op haar Instagram. In mei 2023 heeft ze zelfs gesproken tijdens een vergadering van de Rabobank waarin ze de betreffende mensen aansprak op hun te passieve houding tegenover de afgesproken punten in het klimaatakkoord van 2015.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Milieudefensie (@milieudefensie)

Het vermogen van Carice van Houten

Veel zouden denken dat zo’n succesvolle actrice een aardig vermogen op heeft gebouwd. Maar is dit ook daadwerkelijk zo? Het eigen bedrijf van Carice, Birdcat B.V., had volgens bronnen aan het eind van 2021 een eigen vermogen van bijna twee miljoen euro. Het jaar daarvoor lag het bedrag zo’n zes ton lager.

Naast haar eigen bedrijf is Carice ook nog mede-eigenaar van Man-Up B.V., het bedrijf dat ze samen met haar beste vriendin Halina Reijn (actrice en regisseuse) heeft opgezet voor het maken van eigen films en series. De cijfers die van deze B.V. bekend zijn komen echter nog uit een tijd toen het bedrijf nog niet volledig was opgestart. Het totale geschatte vermogen van Carice van Houten komt dan neer op zo’n vier tot vijf miljoen euro. Zeer netjes dus!

Lees ook: Dit is het vermogen van Jake Paul, de vriend van Jutta Leerdam.