Het vermogen en wagenpark van de Daniel Radcliffe

De autocollectie van Daniel Radcliffe is in een woord indrukwekkend te noemen. Zo’n collectie kost natuurlijk wel het een en ander. Met een geschat vermogen van een kleine 110 miljoen dollar is het echter geen probleem om zo af en toe een bijzondere vierwieler aan te schaffen. Dat doet Daniel dan ook met veel plezier en zo weten we (ongeveer) weke wagens je kan aantreffen in zijn inmiddels ruim bemeten garage.

Range Rover SV (autobiography)

Een van de wagens waar Daniel Radcliffe zonder twijfel mee op kan opvallen is zijn Range Rover SV Autobiography. Het is een van de mooiste  SUV’s in het assortiment van Land Rover. De SVA modellen hebben een ultra-luxe cabine en een verbazingwekkend krachtige motor. Het betreft hier de 5,0-liter Supercharged V8-motor die 557 pk en een koppel van 850 Nm levert. De SV Autobiography is overigens verre van goedkoop, je zal voor een nieuw model zo’n 200.000 dollar neer moeten leggen.

Volkswagen Passat

De acteur heeft het imago van iemand die een vrij anoniem bestaan prefereert boven dat van een echte superster. Bij dat imago past eigenlijk geen supercar en wellicht is dat de reden dat hij heeft gekozen voor een redelijk eenvoudige wagen als een Volkswagen Passat. Ondanks de relatief eenvoudige uitstraling vinden we toch een knappe 2.0-liter Turbocharge Inline 4-cilinder TDI-motor. Voor slecht 29.995 dollar staat de wagen overigens ook bij jou voor de deur.

BMW X5 M Competition

Of de acteur echt gek is op snelle wagens durven we niet te zeggen, wel dat hij kiest voor degelijke voertuigen. Met een Range Rover en een BMW in zijn garage kunnen we in ieder geval wel stellen dat hij gek is op SUV’s. Dat geldt ook voor de derde wagen in dit overzicht: de BMW X5 M Competition. Deze wordt aangedreven door een 4,4-liter Twin-Turbocharge V-8 die 616 pk kan leveren en goed is voor een koppel van 750 Nm. Je kan er dus best een serieuze caravan achter hangen. De wagen is met een prijskaartje van om en nabij 105.000 ook een flinke investering voor de normale stervelingen onder ons.