Geur is belangrijk

Zoals we weten speelt geur een cruciale rol in ons sociale en ook romantische leven. Al eeuwenlang gebruiken mensen bijvoorbeeld parfums om hun aantrekkelijkheid te vergroten. Want zeg eerlijk, als iemand lekker ruikt, heeft diegene meteen een klein pluspuntje verdiend. Parfum wordt dan ook vaak gezien als een verlengstuk van iemand persoonlijke identiteit en stijl.

Ook heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat geuren emoties en stemmingen kunnen beïnvloeden, waardoor iemand zich zelfverzekerder en aantrekkelijker kan voelen. Het is daarom ook niet gek dat onze lichamen hun eigen geuren en feromonen vrijgeven die invloed hebben op de mensen om ons heen. Maar kunnen we dit dan ook in ons voordeel gebruiken? Dat is precies waar vabbing, de nieuwe dating trend, om draait.

Vabbing, de nieuwe dating trend

Maar wat is ‘vabbing’ dan precies? Vabbing is een samengesteld woord die het Engelse ’to dab’, aanbrengen, combineert met het ‘vrouwelijke intieme lichaamsdeel’. Zoals je hier misschien van af kunt leiden, is vabbing dus het gebruik van bepaalde lichaamsvloeistoffen op specifieke delen van het lichamen om zo een potentiële partner aan te trekken. Wie deze trend precies bedacht heeft is onbekend.

Onlangs zagen we het op TikTok, waarop enthousiastelingen zweren dat deze handeling hen vele bewonderaars heeft opgeleverd. Anderen zijn er echter niet zo positief over: zij waarschuwen anderen en beschouwen de nieuwe dating trend vabbing als een potentieel gezondheidsrisico.

Werkt het echt?

Bij vabbing is het dus de bedoeling dat een vrouw een klein beetje ‘lichaamsvloeistof’ van down there gebruikt en dat op bepaalde punten op het lichaam aanbrengt. Deze ‘parfum punten’ zijn bijvoorbeeld de nek, hals en de binnenkant van de polsen. Deze lichaamsvloeistoffen bevatten feromonen die mensen onbewust kunnen beïnvloeden. Maar werkt dit dan ook echt? Er lijkt tot nu niet per se wetenschappelijk onderzoek te zijn die aantonen dat specifiek vabbing ervoor zorgt dat je als vrouw veel mannelijke aandacht krijgt.

Wel zijn er natuurlijk al veel onderzoeken gedaan naar feromonen en de werking en het effect ervan op het gedrag van mensen. Relatietherapeuten suggereren zelfs dat vabbing een positieve beweging zou kunnen zijn, terwijl anderen het vooral onhygiënisch vinden. In werkelijk zou het waarschijnlijk ook maar een klein groepje vrouwen zijn die toegeven dat ze deze nieuwe dating trend weleens hebben uitgeprobeerd.