De ultieme mannenavond

Whisky drinken is een gezellige en tevens interessante bezigheid. Er is niets zo leuk als met vrienden op een goede avond een smaakvolle, kwalitatieve whisky te drinken en daadwerkelijk te proeven wat je drinkt. Alhoewel, er is een betere plek om dit te doen. Je kunt met diezelfde vrienden een echte mannenavond plannen en Glenfiddich’s virtuele whisky-tour nemen. Deze vindt plaats in maar liefst 40 theaters in Nederland, dus er zal altijd een theater in de buurt zijn. Let wel even op: de tour duurt nog maar tot 22 december, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Glenfiddich man man 2

Tijdens deze tour zul je samen met Tony van Rooijen de Schotse distilleerderij van Glenfiddich bezoeken. Het doel is om je zoveel mogelijk te leren over de herkomst, het vormen van de smaak, de kleur en de samenstelling van de échte Schotse whisky. Het mooiste van alles? Je zal ook een tasting box krijgen zodat je ieder voorbeeld gelijk kunt proeven.

Wat weet je over whisky?

Dat whisky een gedestilleerde, alcoholhoudende drank is, weten we allemaal wel. Wat velen van ons niet weten, is waar de herkomst van namen als Single Malt Whisky vandaan komen of hoe een whisky precies geproduceerd wordt. Het vervaardigen van een goede whisky vereist veel kennis en geduld.

Glenfiddich man man 4

Glenfiddich’s eigen ambassadeur Tony van Rooijen legt in een interview met ons het een en ander zeer duidelijk en haarfijn uit. Mocht je dus van plan zijn de virtuele tour te bezoeken, dan is het interessant om dit interview te lezen en zo tijdens de tour veel aspecten te herkennen.

Glenfiddich man man

Het is dus whisky drinken met je vrienden, maar dan in een vette setting en met de nodige kennisdeling. Zo kun je als zelfbenoemd whisky-kenner je eigen kennis toetsen en als rookie leren over je favoriete drank. Op deze manier zul je de drank op andere wijze benaderen en er nóg meer van gaan genieten. Wat ons betreft een prima invulling en goede afwisseling van ‘het biertje in de kroeg’ of ‘een filmpje pakken’.