Hoe houd je wespen op afstand?

Bij de zomerse temperaturen komen helaas ook wespen kijken. Ze houden van de warmte want in de winter zien we ze ook nergens. We moeten toegeven dat wespen ook weer heel nuttig zijn. Ze gaan namelijk muggen en vliegen tegen. Maar toch zijn wij de wespen liever kwijt dan rijk. Daarom hebben een aantal tips om wespen op afstand te houden.

 

1. Kruidnagel

Wespen houden dus blijkbaar niet zo van kruidnagel. Zet een schaaltje met kruidnagels op tafel en ze komen absoluut niet in je buurt. Een simpele oplossing met fantastische gevolgen.

2. Koffiebonen

Misschien moet je tijdens het warme weer wel niet denken aan de kop warme koffie, maar pak hem er toch maar even bij. Wespen houden namelijk niet van de geur van verbrande koffiebonen.

3. Skip de felle kleuren

Ondanks dat we denken dat het dragen van felle kleuren in de zomer helemaal het is, kun je deze misschien toch beter in de kast laten hangen. Felgekleurde kleding trekt namelijk wespen aan, daarentegen houden ze niet van witte, groene en lichtbruine kleding.

4. Laat de parfum zitten

Zoete luchtjes trekt wespen aan, dus spuit deze dan ook niet overmatig op tijdens de zomer. Haarlak en deodorant houden ze ook heel erg van. Ze zouden hier juist nog bozer van worden en dan is de kans op steken nog groter. Dan maar warrig haar en een zweetluchtje. Alles beter dan wespen, toch?

trucs tips tegen wespen

5. Rustig blijven

De paniek slaat natuurlijk keihard toe op het moment dat je dat gezoem van een wesp bij je oor hoort, maar toch is het heel erg belangrijk om rustig te blijven. In alle paniek om je heen gaan slaan helpt niet, daarvan worden wespen juist alleen maar agressiever. De moeilijkste, maar misschien wel de beste tip om wespen op afstand te houden.

6. Lavendel

Ren naar het tuincentrum en haal die lavendel. Wespen kunnen namelijk absoluut niet tegen de geur. Plant een aantal planten in je tuin of zet ze voor het raam en dan zie je die wespen niet meer terug. Misschien dat die lavendel luchtverfrisser ook nog wel eens wil helpen.

wat helpt tegen wespen

7. Wierook

Wespen houden niet van rook, in ieder geval niet van het rook dat van wierook afkomt. Of het bij een sigaret ook zo werkt is een tweede. Steek maar wel één of meerdere stokjes wierook aan om de wespen op afstand te houden.

8. Ui

Knoflook voor de vampieren, ui voor de wespen. Een schoteltje met versnipperde ui helpt aardig tegen de wespen. Zelf kunnen we de geur al amper verdragen en de wespen al helemaal niet.

9. Azijn

Azijn staat vast nog wel achterin het kastje van je keuken en dit keer kun je deze echt gaan gebruiken. Misschien heb je vanuit vroeger wel eens gehoord dat azijn kan helpen tegen een wespensteek, maar het kan ook al helpen om de wespen op afstand te houden. Ze een bakje op tafel (stop er als extraatje misschien een teentje kruidnagel in) en de wespen zie je niet meer terug.

Nu zijn de wespen buitenshuis verdreven, nu de muggen binnen nog. Gelukkig heeft lidl een UV-insectenval waardoor jij alle muggen in huis aanpakt.