Tips om jouw relatie te redden

Er zijn bijna geen relaties die geen problemen hebben. Zo lang deze signalen dat je relatie gedoemd is om te falen niet hebt, dan zit je goed. Problemen horen er nou eenmaal bij en je kan het niet over alles eens zijn. Als jullie over alles het eens zouden zijn, dan zou er nooit nieuwe input komen. Wanneer jij het gevoel hebt dat je nog met jouw partner samen wilt zijn en dat je het voor haar over hebt om de relatie te redden, dan zit je met deze tips om jullie relatie te redden goed.

1. Nagaan waarom jullie samen zijn

Waarom zijn jullie eigenlijk samen? Voor iedere vrouw is er een reden waarom jij er voor bent gevallen. Of het nou haar avontuurlijke karakter is of het zorgzame in haar, je bent voor iets gevallen. Ga na wat dat is en of dat nog steeds zo is. Vergeet niet aan haar te vragen wat dat voor haar is en denk samen terug aan waarom jullie samen zijn. Dit zal die gevoelens weer omhoog brengen en ervoor zorgen dat jullie band alleen maar sterker wordt. Jullie kunnen meteen tegen elkaar zeggen of het nog steeds zo is of niet en wat er moet veranderen.

2. Communicatie is key

Communicatie in een relatie is wel één van de belangrijkste aspecten die aanwezig moet zijn. Je eigen ellende over je partner storten is niet altijd de oplossing en kan voor veel irritatie aan de andere kant zorgen. Tuurlijk, een partner is er ook om over je problemen te hebben maar zij heeft ook problemen. Zorg ervoor dat jij niet altijd degene bent die alle irritaties na een lange werkdag uitstort maar ook eens luistert naar haar problemen. Vraag eens hoe haar dag ging en toon medeleven. Zware en emotionele onderwerpen kunnen ook wel een dagje later en hoeven niet meteen om 19:00 ’s avonds als jullie net thuis komen van werk.

relatie redden

3. Elkaar vergeven kan jouw relatie redden

In bijna elke relatie gebeurt er wel eens iets wat niet zo leuk kan zijn. Elkaar vergeven en begrijpen is dan een goede en volwassen oplossing om zoiets te tackelen. We hebben het dan over een ruzie of de vlekken die zij heeft gemaakt op het interieur van je auto. We zeggen niet dat je altijd maar moet vergeven als je vriendin met de buurjongen staat te tongen, maar problemen uitpraten is belangrijk zodat je het niet als een blok aan je been blijft meesleuren.

4. Durf sorry te zeggen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij iets fout heb gedaan. Wees dan ook een vent en durf sorry te zeggen. Je moet ook begrijpen dat het na een eenmalige sorry niet zo maar voorbij is. Dat ligt er natuurlijk aan wat je hebt gedaan, maar we bedoelen meer dat ‘sorry’ geen magisch woord is dat je voor alles kan gebruiken. Problemen uitpraten en toegeven dat je fout zat zijn relatie skills die elke volwassen man onder de knie moet hebben.

5. Geheimen vertellen voordat ze er zelf achter komt

Een geheim voor je partner is niet per se iets ergs. Iets verzwijgen voor je partner waarvan je weet dat ze niet leuk gaat vinden maar later wel achter komt, dat is een groot probleem. Dingen verzwijgen voor je partner kan je niet als iets goeds zien. Je moed bij elkaar rapen en eerlijk zijn, dat kan wel eens ervoor zorgen dat jullie relatie naar een heel nieuw level gaat. Doordat jij eerlijk bent geweest en jouw fouten hebt toegegeven, geeft dat een opening voor jouw partner om hetzelfde te doen.

vriendin problemen

6. Maak afspraken om samen jullie relatie te redden

Lopen jullie elke keer weer tegen hetzelfde probleem op dat zij opnieuw haar natte handdoek op het bed neergooit of dat jij van daydrinking een sport maakt? Maak afspraken zodat het niet meer gebeurt. Als er niet aan de afspraak wordt gehouden, kan je hier een consequentie aan hangen. Het klinkt misschien kinderachtig, maar het zal vele ruzies en discussies voorkomen. Het is vooral de bedoeling om op een goede manier tegen elkaar te zeggen waaraan jij je irriteert en het bouwt het vertrouwen op dat je in elkaar hebt. Je gaat er namelijk vanuit dat de ander zich aan de afspraken houdt en dat moet jij óók doen.

7. Ga leuke dingen samen doen

Elke keer praten over jullie favoriete restaurant en Portugal waar jullie zo graag heen willen is leuk, maar doe het ook gewoon eens. Samen dingen ondernemen versterkt de band en zorgt ervoor dat jullie nieuwe en leuke herinneringen gaan maken. Als je een langere tijd samen bent, betekent dat niet dat er geen leuke dingen meer gedaan kunnen worden. Als de liefde er nog is, wordt hij meteen weer aangewakkerd door samen te zijn en wat leuks te doen waar jullie het al zo lang over hebben. Het is wat lastiger, maar wees creatief. Check wat deze date ideeën voor thuis, dat gaat jullie ook al erg goed doen.