1. Weet wat de basics zijn

Iconen als Steve McQueen en James hielden hun outfit clean en zagen er altijd goed gestyled uit. Less is more en ook deze style iconen wisten dat er weinig nodig was om er goed uit te zien. Kledingstukken als een wit t-shirt, een grijze crew neck sweater, een donkere slim cut denim jeans en een wit oxford shirt mogen dan ook zeker niet ontbreken in je garderobe. Deze zorgen ervoor dat jij er elk dag goed uit kunt zien.

2. Shop ook eens offline

Tegenwoordig wordt er vaker online geshopt dan offline. De goed uitziende man shopt zowel online als offline. Op deze manier kan de moderne man de items aanraken, zien en vergelijken. Wanneer je dit doet kun je het item beter bekijken en kun je zien of deze items goed te combineren zijn.

goed-uitzien-burgundy sneaker-chino-heren-MAN MAN

3. Denk niet teveel na over je outfit

Het is belangrijk dat je niet teveel nadenkt over je outfit. Het is van essentieel belang dat je jezelf fijn voelt in de outfit die je draagt. Wanneer dat zo is, wordt je zelfverzekerder. En dat merk niet alleen jij, maar iedereen die naar je kijkt.

4. Check altijd de wasvoorschriften

Elk item dat je in je kast hebt liggen, moet je als iets waardevol beschouwen. Het vertelt namelijk iets over wie jij bent. Behandel het daarom met liefde en wees er zuinig op. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van elk item, check je de wasvoorschriften van het desbetreffende item. Zo blijft elk item langer mooi en kun jij deze langer rocken.

5. Neem niet genoegen met minder

Wanneer je bijvoorbeeld een coat wilt, investeer dan in een ietwat duurdere variant. Deze is veelal van betere kwaliteit en blijft langer mooi.

goed uitzien-herenjas-grijze coat-MAN MAN

6. Was je denim jeans niet

Was je denim jeans niet (tenzij deze echt vies is). En wanneer je deze moet wassen, gebruik dan zo min mogelijk wasmiddel en geen wasverzachter. Elke denim jeans bevat Elastaan (stof dat er voor zorgt dat het item kan rekken) en dat wordt afgebroken door de chemicaliën die in wasmiddel zit. Probeer de eerste wasbeurt daarom zo lang mogelijk uit te stellen, je creëert op deze manier jouw eigen unieke eigentijdse denim jeans.

Wanneer je een denim jeans aan wilt schaffen, ga dan voor een slim fit of slim tapered denim jeans. Deze sluiten namelijk mooier aan op je benen.

7. Ga langs een kleermaker

Wanneer je een item draagt, moet het juist vallen. Is dit niet het geval, breng dan een bezoekje aan je kleermaker. Een centimeter kan op een kilometer lijken en elke aanpassing om het item beter te laten zitten kan het verschil maken.

8. Zorg voor roulatie

Het is niet de bedoeling dat je steeds weer die denim jeans combineert met een wit t-shirt en dat geruite shirt. Wees creatief en probeer een nieuwe outfit samen te stellen zonder nieuwe kledingstukken aan te moeten schaffen.

Om te zorgen dat je outfit helemaal on point is, moet je enkel nog de juiste kleuren met elkaar combineren.