De voorsprong in het wereldkampioenschap van Max Verstappen is in beide tellingen geslonken tot een handvol punten. Een klapper in de bandenstapel van 51G(!) van de kampioenschapsleider én een teamgenoot die de top tien niet eens haalde is dubbele pech. Kortom: een zware zondag voor Verstappen & co op het circuit van Silverstone. Het is er één om snel te vergeten.

Mercedes deed daarentegen ‘duivelsgoede’ zaken met de overwinning van Lewis Hamilton en de derde plek van teamgenoot Valtteri Bottas in Groot-Brittannië. De discussie over de schuldige bij het veelbesproken incident in de openingsronde laten wij achterwege. Je kunt stellen dat het in ieder geval erg goed uitgepakt heeft voor de achtervolgers…

Tijden waarop de Grand Prix van Hongarije gereden wordt:

Vrijdag 30 juli

Vrije training 1: 11:30 – 12:30 uur
Vrije training 2: 15:00 – 16:00 uur

Zaterdag 31 juli

Vrije training 3:  12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie:        15:00 – 16:00 uur

Zondag 1 augustus

Grand Prix van Hongarije: 15:00 uur

 

GP de ‘Hungaroring’ nabij Budapest

Het beste medicijn voor een winnaar? Wederom winnen. De Hongaarse Grand Prix, daar moet het weer mogelijk zijn voor de Nederlander. Een circuit dat vanwege de hoge downforce door kronkelige aard de RB16B hoogstwaarschijnlijk goed zal liggen. Of het voldoende is om de zevenvoudig wereldkampioen Hamilton te verslaan? De tijd zal het leren.

Het moreel van het Oostenrijkse team heeft er baat bij om met een goed gevoel de zomerstop in te gaan. Na vier weken rust staat namelijk de Grand Prix van België op de planning. Je kunt erop rekenen dat de Zilveren Pijlen (Mercedes) daar wederom erg sterk zullen presteren.