Hoe kan je goed thuis heel je lichaam trainen en fit blijven?

We leggen je uit hoe je van top tot teen thuis kan sporten. Met deze workouts kan jij heel jouw lichaam aanpakken.

Borstspieren trainen

We kennen allemaal de klassieke push-up, maar er zijn nog veel meer manieren om je borstspieren te trainen. Borstspieren zijn een van de makkelijkste spieren om thuis te trainen, omdat je je eigen lichaam gebruikt als gewicht. Ook de zwaartekracht helpt een handje mee en maakt het extra moeilijk. Als je zoekt naar een snelle workout, dan is het trainen van borstspieren ideaal.

Met deze oefeningen kan jij thuis je borstspieren trainen.

borstspieren thuis trainen

Buikspieren trainen

Die 6-pack willen we allemaal wel als we over het strand lopen in de hete zomerzon. Toch zullen we er hard voor moeten werken. Buikspieroefeningen zijn ideaal voor thuis, want je hebt geen apparaten nodig en ook heb je niet veel ruimte nodig om de oefeningen uit te voeren. Zo kun je op ieder moment even een break nemen om lekker te trainen. Ideaal toch?

Met deze oefeningen kan jij thuis je buikspieren trainen.

buikspieren thuis trainen

Schouders trainen

Goed nieuws: met slechts een vijftal relatief eenvoudige oefeningen kun je je schouders de training geven waar ze groot en sterk van worden. Een nadeel van je schouders thuis trainen, is dat er vaak wel attributen benodigd zijn. Dit hoeft echter geen ramp te zijn, gewichten kun je bij bijna iedere sportwinkel voor een redelijke prijs kopen.

Met deze oefeningen train jij thuis je schouders

schouders thuis trainen

Beenspieren trainen

Bij veel oefeningen voor je beenspieren heb je geen gewichten nodig. Daarom zijn de oefeningen ideaal voor thuis. Als je net start met het trainen van je benen is het geen probleem om dit zonder gewichten te doen. Toch zal er een moment komen waarbij het wel handig wordt om gewichten aan te schaffen. Hierdoor haal je namelijk nog meer uit je training.

Check deze oefeningen om thuis je beenspieren te trainen

thuis sporten

Trainingsschema voor krachttraining en spiergroei

Benodigdheden voor krachttraining at home: een sportmatje, fitness-materiaal en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Wat een trainingsschema betreft, komt het neer op afwisseling. Train op dag 1 bijvoorbeeld je rug en biceps en op dag 2 train jij je borst, schouders en triceps. Op dag 3 kan je vervolgens je benen en billen trainen. Door dit te doen zorg je voor optimale spiergroei.

Check dit ultieme trainingsschema voor krachttraining

krachttraining

Full body workout

Zoek je het niet om alle spiergroepen apart af te gaan, maar wil je wel fit blijven? Dan is een full body workout meer jouw ding. Maak je wel klaar voor een flinke dosis zweet, want met squats, burpees en planks ben je nog lang niet jarig.

Check deze full body workout voor thuis.

workout body

Ben je nou echt niet van plan om fitness-gear aan te schaffen om thuis te sporten? Check dan eens deze oefeningen waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt om sterker te worden.