Waarover gaat The Sinner?

Het eerste seizoen van The Sinner volgt Cora Tannetti die, overmand door een onverklaarbare woedeaanval, iemand neersteekt en tot haar schrik geen idee heeft waarom. De gebeurtenis lanceert een verrassende misdaadthriller waarvan de drijvende kracht niet het ‘wie’ of het ‘wat’ is, maar het ‘waarom’, terwijl een onderzoeker geobsedeerd raakt door het blootleggen van het verborgen motief van de vrouw. Samen maken ze een reis naar de oorzaken van haar psyche en de gewelddadige geheimen die in haar verleden verborgen zijn.

Rechercheur Dan Leroy en inspecteur Harry Ambrose onderzoeken de zaak. Harry gelooft dat er een duidelijk motief moet zijn voor deze actie en gaat samen met Cora op onderzoek naar haar herinneringen uit het verleden.

Het draait allemaal om de rechercheur

The Sinner is een serie waarin rechercheur Harry Ambrose elk seizoen op zoek gaat naar de waarheid achter een moord. De vraag is hierbij dus niet wie het heeft gedaan of wat er gebeurd is, maar waarom de dader tot zijn of haar acties gekomen is.

In het tweede seizoen gaat rechercheur Ambrose terug naar zijn geboortestad nadat een 13-jarige jongen heeft bekend een stel te hebben vergiftigd. In het derde seizoen onderzoekt Ambrose een dodelijk auto-ongeluk in New York. En in seizoen 4 van The Sinner, tevens het laatste seizoen, reist de inmiddels gepensioneerde Ambrose naar het noorden van Maine om iets te herstellen van een vorige zaak.

Wat zijn de reacties?

Op Netflix zijn alle vier de seizoenen van de serie The Sinner te zien. Hoe denken de kenners erover? IMDb geeft The Sinner een goed cijfer, namelijk een 7,9 van de mogelijke 10 sterren. “Het zit gewoon heel goed in elkaar”, aldus een recensie uit de hoek van onze zuiderburen. Bovendien zijn ook op X, voorheen bekend als Twitter, kijkers meer dan lovend over de serie: