Het terras is voor veel mensen de ideale plek om te ontspannen. Tijdens je vakantie of na je werk; op het terras begint het goede leven.

Mossel & Gin

Mossel & Gin is een foodbar gelegen in het Westerpark in Amsterdam West. Dit restaurant heeft zich gespecialiseerd in het bereiden van mosselgerechten en het schenken van gin-tonic. Door de ideale locatie in het Westerpark is dit de perfecte plek om je terug te trekken van alle drukte uit de stad. Dit restaurant biedt een grote diversiteit aan mosselgerechten en in combinatie met een frisse gin tonic heb je niks anders nodig.

Girassol

Girassol is een Portugees restaurant waar de koks speciaal geselecteerd zijn in Portugal. Het terras ligt pal naast de Amstel en is de ideale spot voor een warme zomeravond. Naast goed eten en een mooi uitzicht, organiseert dit restaurant ook speciale Fado avonden waarbij je kan genieten van Portugese live muziek. Dit terras geeft jou het ultieme vakantiegevoel en je hoeft er niet eens voor op vakantie. 

Hannekes Boom

Vlak naast het centraal station van Amsterdam is Hannekes Boom te vinden. Hannekes Boom is gelegen aan het water en is omringd door bomen, wat het de ideale plek maakt om op het terras te hangen met goed gezelschap. Bij deze spot hoef je niet bang te zijn dat jij en je maten je gaan vervelen. De organisatie biedt haar gasten namelijk een uitgebreid cultureel programma dat iedere week verandert.

Rooftop bar HOPP

We schreven al eerder over de beste rooftop barren van Amsterdam en ook in dit lijstje mag een rooftop bar niet ontbreken. Op het dak van hotel Casa in Amsterdam Oost is rooftop bar HOPP te vinden. Deze rooftop bar is nog niet officieel geopend, maar vanaf 22 april kan je op elke droge dag terecht op dit dak om te genieten van één van onze favoriete I.P.A’s; Lowlander. 

Cafe de Ceuvel

Op de veranda, in de hangmat en op de scheepshelling aan het water, kun je bij cafe de Ceuvel terecht voor een heerlijk zomers dagje. Het kleurrijke interieur oogt gezellig en is uitnodigend. Daarnaast staat bij dit cafe duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze werken samen met een reeks aan initiatieven die ervoor zorgen dat ieder gerecht, elk biertje en drankje bijdraagt aan het milieu. Dus… proost op een betere wereld!

Kopstootbar

Het begon allemaal toen de twee eigenaren van de Kopstootbar besloten om een oude spirit nieuw leven in te blazen: Jajem. Met trots gestookt en gerealiseerd in de hoofdstad, heeft de jenever een sterk Amsterdams imago. De locatie aan het Leidseplein biedt een leuk terras in een gezellig drukke omgeving. En naast een mannelijke kopstoot, kan je ook bij deze bar terecht voor een diner. Elke week werkt de Kopstootbar met pop-up keukens, wat zorgt voor een gevarieerd menu.

In Amsterdam zijn genoeg plekken te vinden waar je terecht kan. Heb jij bovenstaand lijstje al afgewerkt en ben je opzoek naar wat nieuws? Dit zijn nieuwe hotspots in Amsterdam om in april te ontdekken.