Chaos in de burgeroorlog

Tears of the Sun begint met de verkiezingen in Nigeria. In dit Afrikaanse land is er net democratisch een nieuwe president verkozen, genaamd Samuel Azuka. Toch gebeurt er iets wat voor complete chaos zorgt. Er vindt namelijk een staatsgreep plaats onder leiding van de verbannen generaal Mustafa Yakubu. Dit zorgt voor een absolute chaos in het land.

Luitenant AK Waters heeft de taak gekregen om met een team de jungles in te gaan om een gevluchte dokter te redden, genaamd Lena Fiore Kendricks. Zij is Amerikaans staatburger, en moet door het team gered worden. Wanneer ze haar door alle chaos eindelijk vinden lijken er wat meer complicaties te zijn dan de heren eigenlijk hadden gehoopt, en blijkt het een behoorlijke uitdaging om haar mee te krijgen. Dat belooft nog wat te worden…

Check hieronder de trailer van Tears of the Sun:

 

Regie en cast van Tears of the Sun

Tears of the Sun is geregisseerd door Antoine Fuqua. Hij heeft meerdere bekende films op zijn naam staan waaronder The Magnificent 7 en The Equalizer. De hoofdrol van Luitenant AK Waters wordt gespeeld door Bruce Willis. Deze welbekende acteur kun je uiteraard kennen van grote films zoals Die Hard en Pulp Fiction. De rol van Dr. Lena Fiore Kendricks wordt gespeeld door Monica Bellucci. Zij heeft eerder de rol vervuld van Persephone in de welbekende films: The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions.

Tears of the sun op netflix

Reviews van de kijkers

De kijkers zijn onwijs enthousiast over deze klassieke film. Op X (voorheen Twitter) regent het dan ook van de positieve reviews over deze keiharde actiefilm. Wij hebben een aantal van deze tweets voor je op een rijtje gezet.

Check ze hieronder:

Tears of the sun

Netflix film Willis