Wat is Tea-Tree olie van de Kruidvat precies?

Je vraagt je misschien af wat Tea-Tree olie precies is, wellicht omdat je nog niet eerder van het bestaan gehoord hebt. Dat is ook niet zo gek: het is een natuurlijk product dat wordt gewonnen uit de bladeren van de Melaleuca Alternifolia boom. Deze boom komt met name voor in Australië en heeft een krachtige werking. Dat blijkt wel uit de diverse doeleinden waarvoor dit middeltje kan worden gebruikt: het enige wat je hoeft te doen is naar het Kruidvat rennen om een flesje Tea-Tree olie in te slaan! Benieuwd waar je de olie allemaal voor kunt gebruiken? Je leest het hieronder.

 

1. Puistjes

Waar de meeste mensen Tea-Tree olie voor gebruiken, is het tegengaan van puistjes. De olie heeft namelijk een kalmerende en ontstekingsremmende werking en zorgt er zodoende voor dat onzuiverheden van de huid worden bestreden. Hardnekkige acne kan erg vervelend zijn, met name in de pubertijd, aangezien het dan veel voorkomt.

2. Goed voor je hoofdhuid

Omdat de Tea-Tree olie ontzettend goed werkt tegen puistjes, zul je ook niet vreemd opkijken als we je vertellen dat de olie ook uitstekend is voor je hoofdhuid. Een geïrriteerde of jeukende hoofdhuid kan eenvoudig worden verholpen door een druppeltje Tea-Tree olie door de shampoo te mengen en op die manier in je wasbeurt te integreren.

tea tree olie kruidvat

3. Het werkt tegen luizen

Als je de Tea-Tree olie gebruikt om een onrustige hoofdhuid te bestrijden, kun je eventueel twee vliegen in één klap slaan. De olie werkt namelijk ook erg goed tegen luizen! Echter zul je dan wel iets meer druppels olie moeten toevoegen aan je shampoo dan als je slechts een geïrriteerde hoofdhuid hebt. Voeg tien druppeltjes olie toe, laat dit tien minuten intrekken en herhaal dit een week later opnieuw totdat de luizen volledig verdwenen zijn.

 

4. Niet langer rondlopen met een zweetgeur

Heb jij erg veel last van zweetoksels? Ook dan in de Tea-Tree olie de oplossing voor jou. Je hoeft alleen een klein beetje olie toe te voegen aan je douchegel, je oksels even flink in te zepen en je zult de rest van de dag geen zweet meer ruiken.

5. Insecten jaag je ermee weg

Ben je als de dood voor insecten? Dan hoef je vanaf nu niet meer bang te zijn, want insecten hebben een hekel aan de geur van de Tea-Tree olie. Meng een klein beetje olie met water en stop dit in een plantenspuit. Je kunt er vervolgens de plekken die je vrij van  insecten wil houden even inspuiten. Daarnaast werkt de olie ook erg goed tegen insectenbeten: je smeert de beet dan gewoon in met een beetje pure olie en deze zal vervolgens minder jeuken of irriteren.

6. Zeg maar dag tegen schimmel

De Tea-Tree olie is een natuurlijke allesreiniger, dus je kan er uitstekend je huis mee schoonmaken. Als je bijvoorbeeld last hebt van hardnekkige schimmel, meng je 500 milliliter water met 2 eetlepels olie. Roer het mengsel goed door en stop dit in een plantenspuit. De schimmelplekken hoef je nu alleen maar even in de spuiten, om dit vervolgens enkele minuten in te laten werken. Neem de plek daarna af met een handdoek en de schimmel zal zich in het niets hebben opgelost.

schone tandenborstel tea tree olie

7. Je krijgt er een schone tandenborstel voor terug

Zelfs je tandenborstel wordt na een behandeling met Tea-Tree olie weer brandschoon. Leen jij je tandenborstel wel eens uit of doe je dit uit hygiëne-oogpunt juist niet? Met een paar druppels olie is je tandenborstel na gebruik helemaal gedesinfecteerd en kun je deze dus makkelijk uitlenen of hergebruiken. Aangeraden wordt dit na elke poetsbeurt te doen, dus ongeveer twee keer per dag.

8. Oorontsteking is verleden tijd

Als je ooit oorontsteking hebt gehad, weet je dat dit een akelige aangelegenheid is. Opnieuw biedt de Tea-Tree olie hoop: meng één eetlepel olijfolie met een druppel Tea-Tree olie en breng dit langzaam aan in het ontstoken oor. Ga vervolgens op je andere zij liggen en laat het even inweken. Als je wil kun je gebruik maken van een wattenstaafje om er zeker van te zijn dat de olie niet uit het oor kan ontsnappen.

En dat allemaal voor slechts 2,69 euro! Zit jij al op je fiets om een flesje Tea-Tree olie bij het Kruidvat te halen?