De drang naar het constant bezig zijn

Zaken vooruit plannen is verstandig en werkt mee aan op tijd arriveren op afspraken. Wat echter niet meewerkt zijn de kleine dingetjes die je tussendoor meent te moeten doen. Je bent niet verplicht iedere minuut van de dag in te vullen. De drang om dit wel te willen doen zorgt vaak voor tijdsnood. Doe kleine dingetjes zoals het opruimen van kleding, het poetsen van je schoenen wanneer er genoeg tijd voor is. Als je probeert om deze kleine dingetjes op rustigere momenten te doen, zul je zien dat er minder tijdsdruk is.

We geven een eigen draai aan de realiteit

Wij allemaal hebben de drang om onszelf op te leggen dat de meest gunstige situatie het uitgangspunt is. Als een ritje naar het werk ooit ergens in 30 minuten is gelukt, dan zijn we beledigd wanneer we er 45 minuten over doen. Terwijl de keren dat het 45 minuten duurt in 90% van de gevallen voorkomt. Hieruit blijkt dat we gewend zijn om vast te houden aan de meest ideale uitgangspositie. Het gevolg hiervan is dat we vaker dan nodig te laat komen.

Denk aan de realiteit wanneer je afspraken plant en rekening moet houden met reistijd. Vaak is het zo dat er altijd een aantal minuten bovenop komen, dus ga vooral niet uit van het meest ideale geval. Op deze manier kan het alleen maar meevallen en zul je vaker op tijd aanwezig zijn bij afspraken.

Zorg voor extra ruimte in je tijdschema

Als een afspraak gepland staat voor 10.00u, dan zijn we gewend om te besluiten er om 10.00u te zijn. Probeer dit gedrag te ontwijken en geef jezelf wat meer rust door iedere afspraak eerder te plannen dan het daadwerkelijke tijdstip. Op deze manier weet je zeker dat je op een gewenst moment zult arriveren en zullen je vrienden of zakenrelaties nooit teleurgesteld worden.

Te laat komen is een vervelende gewoonte, maar wel een gewoonte die je af kunt leren. Probeer het jezelf makkelijk te maken en onthoudt dat je niet verplicht bent iedere minuut van de dag bezig te zijn. Ga met rust naar een afspraak zodat je zeker weet dat de planning niet in de war zal raken en er niemand zal moeten wachten.

te laat komen MAN-MAN

Foto via: Burberry.tumblr.com