Bunker Tattoo Breda staat bekend om hun creativiteit en eindeloze mogelijkheden. Bovenal voel je je bij de heren van Bunker op je gemak en streven zij er altijd naar om jou verwachtingen te overtreffen. Bob Geerts is inmiddels vier jaar werkzaam in deze shop en geeft tattoo tips die belangrijk zijn bij het nemen van een tattoo, vertelt hoe je ze kan onderhouden en bespreekt wat de trends zijn op tattoo gebied.

 

FPF_20150120_BunkerTattoo_Reportage023 FPF_20150120_BunkerTattoo_Reportage009

FPF_20141016_BunkerTattoo_Reportage009

Kijk bij het kiezen van een shop altijd naar het portfolio

Veel mensen gaan naar een bepaalde shop omdat ze via via hebben gehoord dat een shop goed is. Kijk echter altijd naar het portfolio van de shop en in het portfolio van degene bij wie jij een afspraak maakt. Ga vóór het maken van een afspraak langs bij de shop om te kijken of je je er thuis voelt. Het is super belangrijk dat je je op je gemak voelt in de shop. Kijk bij het beoordelen van het portfolio of de lijnen strak zijn en vraag altijd of ze foto’s hebben waarop de tattoo genezen is. Doe dus eerst goed onderzoek voordat je een afspraak maakt. Kijk natuurlijk ook en boven alles of ze wel kunnen wat je graag zou willen.

Let altijd op de houdbaarheid van het ontwerp

Het belangrijkste bij een tattoo is de houdbaarheid ervan. Een tattoo moet kwalitatief zo goed zijn dat deze er over 10 jaar nog steeds goed uitziet. Hij moet een leven lang mee kunnen gaan en daarvoor zijn duidelijke lijnen belangrijk. Een tattoo met veel schaduwen kan op de lange termijn sneller een vage vlek worden dan een ontwerp met duidelijk zichtbare lijnen. Let er daarom ook altijd op ofdat er voldoende contrast te zien is in je ontwerp. Natuurlijk is naast de houdbaarheid een goede plaatsing van de tattoo op het lichaam ook belangrijk. Kies zelf ongeveer de plek, maar geef de tattoo artiest de vrijheid om de perfecte spot te vinden.

FPF_20150120_BunkerTattoo_Reportage010 FPF_20150120_BunkerTattoo_Reportage035 FPF_20150120_BunkerTattoo_Reportage011

 

Vermijd de zon

Over het onderhoud van een tattoo kan men kort zijn: het enige wat je kan doen is je de eerste weken goed aan de regels van de tattoo artiest houden en je hier ook goed over laten informeren. Kom de eerste weken in elk geval niet met je tattoo in de zon, de zee of de sauna. Ook de rest van je leven blijft het belangrijk om altijd je tattoo in te smeren wanneer je de zon in gaat. Dit voorkomt dat kleuren snel vager worden waardoor de tattoo er minder krachtig uit gaat zien. Je kan nooit helemaal voorkomen dat de tattoo verandert, je huid verandert immers in de loop der jaren en de tattoo verandert daarom mee.

 

FPF_20141016_BunkerTattoo_Reportage016 FPF_20141016_BunkerTattoo_Reportage023 FPF_20150120_BunkerTattoo_Reportage015

Tattoo trends

Ook op het gebied van tattoo’s zijn er trends te vinden. Op dit moment is blackwork super populair. Je ziet heel veel dingen in geometrische vormen, maar ook losse plaatjes waarbij veel zwart wordt gebruikt. Heel populair zijn nu zwarte banden om de armen. Ook zie je veel abstracte vormen waarbij heel veel kleur wordt gebruikt. Iets van de laatste tijd zijn ook de millenium falcoon tattoo’s, waarbij je super veel kleur en space-achtige beelden ziet.

banden man man tattoo blackwork man man tattoo tattoo space man man kleur

 

Inspiratietip

Voor degene die graag een tattoo wil maar niet helemaal weet wat hij wilt vind Bob Instagram een super goed medium. Er zijn veel pagina’s die in een specifieke stijl plaatjes verzamelen van foto’s die qua houdbaarheid goed zijn en qua design gaaf. Door naar deze pagina’s te kijken kun je op een makkelijke manier kun snel zien wat voor iets je zou willen. Vindt je de plaatjes van een blackwork pagina niet mooi, dan weet je dat dit niet de juiste stijl is voor je.  Bijvoorbeeld pagina’s die alleen blackwork of oldschool dingen posten. Wil jij geïnspireerd worden via Instagram?  Check dan vooral deze pagina’s: @swallowsndaggers, @tattoodo  @D_WORLD_OF_INK @blackworkers @besttradtattoos 

Bobeus

In de tattoo wereld is Bob Geets beter bekend als Bobeus. Zijn inspiratie haalt hij voornamelijk door te kijken naar de traditionele, oldschool tattoo artiesten. Ondanks dat hij hun werk vaak heel tof vindt, gebruikt hij het enkel als inspiratie en maakt hij er altijd zijn eigen werk van. Elke tattoo wordt super serieus genomen. Er wordt meegedacht met de klant en gekeken hoever er gegaan kan worden. Hierbij wordt niet bedoeld dat er meer wordt gezet dan de klant wilt, maar in hoeverre het ontwerp van de klant aangepast kan worden naar iets unieks en iets wat bij de klant past. Super belangrijk hierbij is wederom de houdbaarheid van de tattoo: hij moet voor een leven lang goed blijven en bij de klant passen. Meedenken aan de tekening waardoor hij houdbaar is voor een leven lang. De tatttoo’s van Bobeus zijn vaak ook herkenbaar aan het kleurgebruik: hij gebruikt veel verschillende kleuren gecombineerd met zwarte lijnen en geeft daarmee old school dingen net even en eigen en modern randje. De stijl van Bobeus is inmiddels wereldwijd bekend en hij groeit mega hard op sociale netwerken als Instagram. Buitenlandse klanten zijn voor hem een normale zaak geworden en met een tattoo van Bobeus weet je zeker iets unieks te hebben. Voor een tattoo van Bobeus moet je zijn bij Bunker Tattoo in Breda.

FPF_20141016_BunkerTattoo_Reportage013IMG_7251  bewerkt eigen werk bob man man