Meer dan 40 verschillende podia

Dit is waar het allemaal om gaat en wat Sziget festival zo speciaal maakt. Dit jaar stond er een diverse selectie aan internationale namen op Main-Stage. Zo trapte Pink de woensdag af waarnaar ze gevolgd werd door onder andere Major Lazer, Wiz Khalifa, Biffy Clyro, Alt-J en werd de week afgesloten met het DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike. De Nederlandse scene was ook goed vertegenwoordigd. In de A38 tent ging letterlijk de complete tent los op Kensington en Chef’Special. Echter, zijn niet enkel de grote namen hetgeen wat Sziget zo speciaal maakt. Op de kleinere podia laat Sziget het publiek kennis maken met kleinere lokale en internationale artiesten. En dit varieert van een circus-act, Rastafari’s op de Reggae stage tot lokale Balkan muziek. En bij Casa Bacardi waanden we ons even in de Carribean. Bij Casa Bacardi hangt een heerlijke vibe. Mooie mensen, de beste muziek en verfrissende drankjes. De perfecte spot om overdag te relaxen en ’s avonds compleet los te gaan. Ongeacht je muziekvoorkeur, er is altijd een stage waar je je vermaakt. Maar voordat we konden genieten van de bands en het brede scala aan randprogrammering reisden we af naar Budapest.

sziget man man 6

Epische treinreis

Sziget vindt plaats in hartje Budapest en er zijn verschillende opties om als Szitizen te arriveren in de Hongaarse hoofdstad. Je kunt natuurlijk vliegen of een roadtrip uitstippelen met je vrieden. Maar wil je dat het feest begint op het moment dat je vertrekt? Reis dan met de Sziget Express! Een trein die speciaal voor de Nederlandse Szitizens van Amersfoort naar Budapest rijdt. En we verzekeren je: het feest begint op het moment dat de trein gaat rijden. Ga buurten bij je medereizigers in een andere coupé, stippel alvast je festivalplanning uit of ga los in de party-coupé. De Sziget express is een ervaring op zich.

sziget express man man

Ultiem verblijf

Om het festival maximaal te ervaren willen we midden op het festival verblijven. Nu heb je de mogelijkheid om je tentje op een heuvel, pal naast de drukste straat of bij een stage waar de muziek tot 07:00 ’s ochtends doorgaat op te zetten. Maar er is nog een optie. Vlak achter Main-Stage, op de VIP camping bevindt zich het Flexotel terrein. Een oase aan rust, ruimte en comfort, midden op het festival terrein. En dit is veruit de meest comfortabele manier om een festival te bezoeken. Bij aankomst werden we begeleid naar ons Flexotel, waar twee comfortabele bedden, schone handdoeken, stopcontacten en alle gewenste luxe voor ons klaarstond. De ruimte is aangekleed met een grote afbeelding van de Nederlandse tulpenvelden tegen de heimwee. Ik zet de stoeltjes en de tafel buiten en weet zeker: na deze week ben ik verpest en is Flexotel de enige manier hoe ik op een festival wil verblijven. Naast de Flexotels op Sziget vind je de comfortabele huisjes op menig Nederlands festival en andere meerdaagse evenementen. Wordt dit jouw nieuwe manier van kamperen?

buitzenzicht IMG_9688_23269761_Flickfeeder_1920_1080_80_c1

tulpen

The Island of Freedom

Vrijheid staat centraal op Sziget. Een week lang zie je de meest uiteenlopende type mensen met elkaar feesten. Of je nou ultiem wilt relaxen, compleet los wilt gaan of een dutje wilt doen, op Sziget kan het allemaal. De eindeloze hoeveelheid food-stands laten je genieten van de meest diverse keukens. The Island of Freedom is een bestemming die je van je bucketlist afgevinkt wilt hebben. Check de verschillende reisopties op Festival.Travel en bepaal hoe jij volgend jaar naar Sziget gaat.

sziget man man 1