25 jaar lang Sziget

Sinds 1993 verzamelen fans van over de hele wereld zich op een eiland in de Donau om een week lang te genieten van legendarische feestjes, culturele attracties en bovenal: heerlijke muziek. Dit jaar wordt Sziget Festival voor de 25e keer georganiseerd. In 2016 trok het festival ruim 496.000 bezoekers en ook dit jaar komen er uit vanover de hele wereld ‘Szitizens’ om te genieten van de 50 verschillende podia. Dit belooft een week lang non-stop feesten en genieten!

 

 Sziget Express

Er zijn tal van mogelijkheden om richting Sziget Festival te reizen. Zo kun je het vliegtuig pakken of een roadtrip organiseren samen met je vrienden. Maar wil je het maximale uit je festival-experience halen en het feest al laten beginnen wanneer je in Nederland bent? Pak dan de Sziget Express. Stap samen met je mede Szitizens in de trein vanaf Amersfoort en beleef een ongekend avontuur. Wil je twee dagen eerder vertrekken, na het feest enkele dagen Boedapest ontdekken of tot rust komen op Sziget Retreat? Geen probleem, er zijn verschillende vertrektijden zodat er voor elke festivalganger een gepast reisprogramma is. Festival.Travel biedt verschillende reismogelijkheden en accomodaties zodat jij het maximale uit je festival haalt.

sziget man man 4

The Island of Freedom

Sziget heeft alles behalve een standaard festivalterrein. Het groene Obuda-eiland dat zich in hartje Boedapest bevindt vormt een wereld op zich. Naast de grote podia waar je kunt genieten van grote internationale sterren zijn er vele kleine podia en is er een uitgebreid randprogramma met o.a. kunst, cultuur en circus-, theater-, en dansacts. En met het centrum van Boedapest aan de andere kant van de Donau is vervelen er niet bij. Bezoek bijvoorbeeld een traditioneel Hongaars badhuis, waarna je weer als herboren het eiland betreedt.

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Flexotels

Wil je het festival ervaren in ultieme luxe en comfort? Dan is een Flexotel de perfecte accommodatie voor jou. Dit Nederlandse bedrijf levert uitklapbare accomodaties met het comfort van een hotelkamer. Het campinggedeelte van Flexotels bevindt zich midden op het eiland. The best of both worlds dus, want zo heb je wel de optimale festival-experience, maar kun je je toch even terugtrekken op je eigen kamer en is een goede nachtrust gegarandeerd. De Flexotelkamers beschikken over opgemaakte boxspringbedden, handdoeken, licht en een elektriciteitsaansluiting. Er zijn afzonderlijke sanitaire voorzieningen die enkel toegankelijk zijn voor Flexotel-gasten. En is het tijd om het festivalterrein te ontdekken? Dan kun je zorgeloos je bezittingen veilig achterlaten omdat de kamers afsluitbaar zijn. Niet alleen op Sziget, maar ook op steeds meer andere internationale festivals en evenementen vind je Flexotels.

flexotels man man

De heerlijke line-up

Naast de avontuurlijke reis, comfortabele accomodatie en het unieke festivalterrein komen we natuurlijk voor de muziek. En met 50 verschillende podia en een breed scala aan internationale artiesten is er voor ieder wat wils. Naast de grote namen als Macklemore & Ryan Lewis, Wiz Khalifa, Major Lazer, Biffy Clyro en ALT-J zet Sziget Festival de lokale band in de spotlight. De zogenoemde Romamuziek is namelijk de perfecte sfeermaker voor een legendarisch feestje.

 

De diversiteit van het festival maakt het de ultieme bestemming. We zien je op Sziget Festival 2017.