Carrière van Sylvana IJsselmuiden

Sylvana IJsselmuiden is een 25-jarige presentatrice, model en actrice. De blondine groeide op in Leeuwarden. Na het afronden van de havo, studeerde ze daar Artiest Drama bij D’Drive. Ze begint haar carrière bij SBS6. Daar presenteert ze de programma’s Babes in Business en Uit Voorraad Leverbaar.

Na SBS6 volgen presentatieklussen voor onder meer XITE, Omrop Fryslân en RTL 4. Ook is ze verslaggeefster voor Dumpert en een vaste verschijning in de online videoserie DumpertReeten, waar ze met de gasten gezellig kletst over de meest grappige filmpjes die elke week op Dumpert verschijnen. Wij geven haar presenteerwerk dan ook de volle 5 reeten!

Sylvana IJsselmuiden als racechick

Sylvana heeft nog een passie, namelijk Formule 1. Tijdens het Formule-1 seizoen presenteert ze dan ook de Autobahn F1 Show voor het online magazine Autobahn. Op dat programma verscheen ook coureur Steijn Schothorst regelmatig. De twee maakten eerder dit jaar bekend dat ze aan het daten zijn. Sylvana is dol op de snelle autosport, dus wij vinden het niet gek dat ze een coureur aan de haak slaat.

Roots

Sylvana IJsselmuiden komt uit het Noorden van het land, maar omdat het verre reizen naar haar werk in Amsterdam haar toch niet zo beviel, is ze daar nu een stuk minder te vinden. “Het liefste was ik toch in Leeuwarden blijven wonen, maar het verre reizen naar Amsterdam brak me op. Daarom werd het toch tijd om dichterbij mijn werk te gaan wonen en dat werd Utrecht,” vertelt ze aan de Leeuwarder Courant. Amsterdam is naar eigen zeggen geen stad voor haar. ‘Ik ben van mezelf al enorm chaotisch en alle prikkels in het drukke Amsterdam maken het er niet beter op.’ Toch is ze daar, vanwege vriend Steijn, vaker te vinden. ‘Omdat we allebei enorm druk zijn met onze carrières proberen we in de weekenden bij elkaar te zijn. Als Steijn weg is voor zijn werk, wat nog best vaak het geval is, ga ik terug naar Friesland. Naar mijn familie. De mentaliteit in het Noorden is compleet anders: iedereen zegt elkaar bijvoorbeeld gedag. Daar voel ik me een stuk prettiger bij.”

Dromen

Naar eigen zeggen staat Sylvana op het punt om landelijk door te breken. Wij zouden dat niet gek vinden, binnenkort komt er zelfs een nog-geheim televisieproject aan waar Sylvana nog niks over mag zeggen.

“Mijn grote voorbeelden zijn Linda de Mol en Chantal Janzen, allebei powervrouwen én multitalenten. Ze presenteren, acteren, schrijven en maken een eigen magazine. Het is mijn droom om ooit ook zo’n imperium te runnen. Ik zie mezelf bijvoorbeeld nog wel eens het scenario voor een speelfilm schrijven en er zelf in spelen. Waarom niet?”

Ook stond ze in 2018 in de top 10 van mooiste vrouwen van Nederland. Een verdiende plek wat ons betreft.