Naam superjacht van Charles Leclerc draagt hele speciale betekenis

Leclerc bewijst weer waarom hij nét dat beetje extra heeft, zodra de druk er vol op staat. Terwijl teamgenoot Carlos Sainz (inclusief rest van veld) in de achteruitkijkspiegel verdwijnt, duelleert hij ijzersterk met Red Bull-coureur Max Verstappen in Bahrein. De rol van frontman bij Ferrari komt met een royaal salaris.

 

Kortom: geld zat voor tof ‘speelgoed’. Zoals dit superjacht van Leclerc. Naam? Dat is geen toeval, het jacht heet Monza. Een onvergetelijke link voor Leclerc met dit Italiaanse circuit. Hij won daar in 2019 namelijk voor de ogen van duizenden Tifosi (Ferrari-fans). En als Ferrari in de eigen ‘Temple of Speed’ wint, dan is dat een waar volksfeest. “De beste dag van mijn leven” – aldus Leclerc over de historische zondag, die hem kippenvel bracht.

Wat is de prijs van het luxe jacht?

Monza is een Riva DolceRiva superjacht dat is gebouwd in 2020, het jaar na de overwinning tweede Formule 1-overwinning van Leclerc. Het jacht is ontworpen door Officina Italiana Design – een gerenommeerd bedrijf. met vooraanstaande reputatie in de jachtwereld. Het 15-meter lange gevaarte kan dankzij de Volvo-motor doorstuwen naar een behoorlijke 35 knopen per uur (ongeveer 65 kilometer per uur).

Er is genoeg plek voor vier logees in totaal (twee cabines). De hoofdcabine komt overigens met een heel erg behoorlijk tweepersoonsbed. Het jacht ziet er spic en span uit, met een strakke afwerking van interieur dat stijl uitstraalt, en ondanks de grootte van het jacht behoorlijk ruim oogt. Geen afgunst hoor, maar wij zijn inmiddels een beetje jaloers.  Het prijskaartje: twee miljoen dollar. Ook al is dit superjacht van Charles Leclerc nog een mini-model in vergelijking met deze superjachten.

Foto’s van het jacht van Charles Leclerc zie je hier.