Loop niet de gehele dag in je chill-kleren

Mensen die goed gestructureerd zijn, dragen niet de gehele dag de kleren die je aantrekt wanneer je op de bankt ploft. Nee, wanneer zij wakker worden eten zij een goed ontbijt, drinken een kop koffie, douchen en kleden zich aan. Zorg voor een gestructureerd ochtendritueel waarbij jij je klaarmaakt voor alles wat de dag met zich meebrengt.

Vertrouw niet blind op jouw geheugen

In een wereld die erg snel gaat is het gemakkelijk om te denken: “dat onthoud ik wel”. Echter, gebeurt het regelmatig dat afspraken of andere zaken toch vergeten worden. Dit komt omdat je op een dag zoveel informatie te verwerker krijgt dat het simpel weg niet te doen is om alles te onthouden. Schrijf daarom je afspraken en je to-do list op. Je kunt er ook voor kiezen om het in je smart phone te noteren, maar check het wel regelmatig!

Photo of a businessman using mobile phone in the city

Uitstelgedrag is een no-go

“Was ik maar eerder begonnen” is wat je denkt wanneer je laat aan je deadline bent begonnen. Uitstellen is nooit slim. Wanneer je iets op het laatste moment doet, gaat het vaak ten koste van kwaliteit. Bovendien zorgt de tijdsdruk voor stress, waar het geheel niet beter van wordt. Probeer zodra je kan, ergens aan te beginnen en af te maken. Dit zorgt voor rust en voor meer kwaliteit.

Je hoeft geen perfectionist te zijn

Mensen die gestructureerd zijn, zijn niet perfectionistisch. Dit is slechts een illusie. Een goede planning is key. Gestructureerde mensen werken efficiënt naar een deadline toe, hierdoor hebben zij meer tijd om zich te focussen op wat echt belangrijk is, in plaats van op het laatste moment alles afraffelen. Zorg dat je een goede planning hebt, waardoor jij je kunt focussen op hetgeen waar het echt om gaat.

Neem niet te veel hooi op je vork

Wanneer je een strakke planning hebt, weet je wat je wel en niet kunt inplannen. Wanneer je te veel inplant zul je merken dat dit ten koste gaat van je planning, waardoor de kwaliteit van je werk achteruit gaat. Merk je dat je te veel ingepland hebt? Stel dan prioriteiten en overweeg om de minder belangrijke taken te laten vallen.

Meer weten over het behalen van succes? Check dan deze gewoontes van succesvolle mensen.