De gespierde man

Ook al heb je een super gespierd lijf en ben je hier trots op, ben subtiel met het showen van je lijf. Ga voor laagjes en neem dunnere fabrics met structuur. Ga voor casual items zodat je je er makkelijk in kan bewegen. Overshirts zijn hier perfect voor. Een iets langer jasje dragen en je knoopjes van je overhemd niet allemaal sluiten geeft je bovenlichaam meer lengte, zodat je niet alleen je schouders en je borst benadrukt. Draag broeken in een straight fit in plaats van skinny zodat je niet je bovenlijf te erg benadrukt.

Kies niet voor super strakke, aangesloten T-Shirts, in nonchalantere items komt je lijf net zo goed uit en geef je niet meteen alles bloot. Hetzelfde geldt voor tanktops en shirts met een te wijde hals: doe het niet.

man man body shape man man body shape 003

De stevigere man

De stevigere man doet er goed aan om de nadruk te leggen op het verlengen van zijn bovenlijf. Dit is goed om smaller te lijken. Ook het benadrukken van de schouders is een goed middel om het lichaam mooiere proporties te laten lijken hebben. Voor de stevigere man is het goed om je outfit te beperken tot één, donkere, kleur zoals donkergroen en donkerblauw. Zwart werkt altijd goed voor de stevigere man, deze kleur is stijlvol en kleed af. Voeg kleine kleuraccenten toe aan je outfit om hem spannender te maken. Een sjawl is een super goed accessoire als je steviger bent, dit zorgt ervoor dat men de aandacht van boven naar beneden verdeeld door de verticale lijnen, hetgeen zorgt voor een langer ogend lijf. Hetzelfde geldt voor dunne, verticale strepen zoals de pinstripe. Qua broek zit je goed met een passend model die beneden smal toeloopt.

Vermijd double breasted jasjes, wijde halzen en polo’s. Draag geen opvallende riemen, deze accenturen je breedste punten. Ook schoenen met een opvallende kleur kun je beter vermijden aangezien deze ervoor zorgen dat je benen korter lijken en je bovenlijf voller.

 

stevige man man 002 body type stevigere man mono man man

De lange man

Lengte mag eerder worden geaccentueerd dan gecorrigeerd. Lange mannen worden door vrouwen vaak gezien als sterk en sexy dus als man mag je er blij mee zijn. Een overcoat is een slimme manier om meer balans in je verhoudingen tussen benen en bovenlijf te krijgen: hierdoor lijkt het ene niet langer dan het andere. Een man met een lang lijf kan makkelijk wegkomen met laagjes zoals een coltrui en een sjawl, hetgeen ook zorgt voor meer volume. Overhemden en grove breisels zorgen voor een breder ogende borstkast en schouderpartij. Ga voor platte schoenen als je niet over iedereen heen wil kunnen kijken.

De lange man moet uit de buurt blijven van double-breasted items aangezien je hier vaak dunner door oogt. Draag ook geen sleeveless items, hierdoor ogen je armen dunner. Ook felle kleuren op je bovenlijf kun je beter vermijden, dit trekt de aandacht naar je lange bovenlijf.

man man body shape 002 body shape man man 1

De kleinere man

De twee belangrijkste factoren voor de kleinere man zijn pasvorm en proporties. Als je broek of je mouwen te lang zijn maakt dit dat je kleiner lijkt. Door sokken te dragen in dezelfde kleur als je broek zorg je dat je optisch langer wordt. Kies bij een pak voor een variant met een smalle revers, kleine kragen en smalle stropdassen. Kies bij een casual look altijd voor een skinny broek. Rol je broekspijpen op voor een extra optisch trucje. Ga voor schoenen met een hak of een hogere zool. Een hoed is een goede toevoeging aan je outfit voor de kleinere man omdat je optisch meer lengte geeft en het de aandacht verlegt naar de bovenkant.

Vermijd hele lange jassen, deze maken je optisch nog kleiner. Ben ook voorzichtig als het gaat om broeken met een laag kruis, hierdoor worden je benen optisch korter en oog je dus ook kleiner.

 

adam gallagher shape body man man dress body type kleinere man 002 man man