Sterre Meijer stond vanaf jonge leeftijd al op een windsurfboard

Toen Sterre Meijer zes jaar was, begon ze met windsurfen. Haar broer deed deze sport namelijk al en ze heeft het altijd heel vet gevonden. Het moment dat ze haar zwemlessen had gehaald begon ze ook gelijk met lessen. Toen ze uiteindelijk elf jaar was, kwam ze het freestyle windsurfen tegen. Dit vond ze zo leuk en ze kon niet wachten om haar board in de lucht te krijgen en te springen. De eerste trick die ze onder de knie kreeg was een vulcan. Toen dit lukte, sprong ze een gat in de lucht en moest en zal alle andere tricks ook leren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sterre Meijer 𓇼🛹 (@surfsterre)

Sterre heeft altijd al alle andere professionele windsurf-vrouwen als haar inspiratie gezien. Vrouwen als Sarah-Quita Offringa, Maaike Huvermann, Hannah Poschinger en Yoli de Brendt staan erg bovenaan haar lijstje. Niet alleen deze vrouwen geven haar motivatie, maar ook haar broer. ‘Mijn broer steunt me ook en geeft me tips als ik een nieuwe beweging aan het trainen ben’, vertelt Sterre.

Het trainen en de trucs van Sterre

Er zijn een heleboel tricks die je kunt doen tijdens windsurfen. Trucs die Sterre momenteel onder de knie probeert te krijgen, zijn de Showe-its, spocks, flakas, vulcans, grubbies, punetas, shakas, funnels en switch konos. Een shaka vindt Sterre de mooiste trick die ze graag nog wil leren. Wanneer iemand anders het namelijk op het water doet, kijkt ze vaak haar ogen uit.

 

Skateboarden is een soort training voor Sterre. Hoewel er geen windaspect is, kan ze met skateboarden toch nog haar evenwicht en spieren trainen. Ook helpt het haar met haar doorzettingsvermogen. ‘Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat het trainen van een trick eeuwen kan duren om onder de knie te krijgen en veel oefenen en vallen omvat’. Door middel van skateboarden en hier dus ook tricks voor te leren, is ze telkens haar grenzen aan het verleggen.

Sterre Meijer op Instagram

Sterre heeft al een keer het NK windsurfen gewonnen en heeft daardoor veel naamsbekendheid gekregen. Zo heeft ze op dit moment zo’n 1,4 miljoen volgers op Insta. Op haar Instagram post ze een heleboel skateboard video’s. Deze video’s bestaan uit eigen tricks, maar ook uit tutorials hoe jij als beginner de trucs zou kunnen leren. Sommige video’s van haar zijn viral gegaan, zoals de video die je hieronder vindt. Deze heeft zo’n 300.000 likes. Naast haar Instagram-account heeft ze ook een eigen YouTubekanaal. Ook hier vind je tutorials en andere skateboard video’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sterre Meijer (@surfsterre)

Zie hieronder meer Instagram-berichten van Sterre:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sterre Meijer 𓇼🛹 (@surfsterre)

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sterre Meijer 𓇼🛹 (@surfsterre)