1. Londen

Londen is een van de leukste steden van Europa en is zeker een aanrader om te bezoeken in de winter. Met de feestdagen in zicht geniet je van de prachtig versierde straten, warenhuizen en komt de magie werkelijk tot leven. Geniet van de stad en proef de sfeer door een avondwandeling te maken, door het bruisende centrum of langs de Theems met een warme kop koffie of warme chocomelk in de hand.

Londen-eye-stedentrips-winter-MAN MAN

Foto via

2. Düsseldorf

Bij een stedentrip richting onze buren denk je wellicht eerder aan steden als Berlijn of Keulen. Echter is Düsseldorf, vooral in de winter een aanrader. Het is dichtbij, goed te bereiken met de auto of trein en de stad is een winters winkelwalhala. Het fijne aan de Duitse stad is de grote hoeveelheid winkels binnen een relatief klein oppervlak en tevens vind je in de maand december hier de populairste kerstmarkt van Duitsland plaats. Dus, next destination: Düsseldorf?

dusseldorf-duitsland-kerstmarkt-winter-stedentrips-MAN MAN

Foto via

3. Lissabon

Indien je liever een warmere stad op wilt zoeken, is wellicht Lissabon wat voor jou. De Portugese hoofdstad is in de winter één van de warmste Europese steden met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 á 16 graden overdag. De ‘belangrijkste’ wijken bevinden zich in het historisch centrum van de stad, zoals de autovrije volkswijk Alfama en de gezellige hippe bovenwijk Bairro Alto, die je kunt bereiken met de iconische gele tram. Deze stad is een aanrader wanneer je een gezellig en romantisch stedentripje wilt houden met je partner.

portugal-lissabon-winter-stedentrips-MAN MAN

Foto via

4. Edinburgh

Mooi weer kennen de bewoners van deze Schotse stad bijna niet. Maar wanneer er een laag sneeuw op de historische kastelen ligt, is het een magisch gezicht en lijkt het alsof je terug in de tijd wordt genomen. Indien het weer echt slecht is kun je vele uren vertoeven in de vele musea en galerieën in Edinburgh. En anders kun je nog altijd langs de vele pubs indien je jezelf liever opwarmt met een alcoholische versnapering. Rond nieuwjaar heb je het Edunburgh’s Hogmanay. Dit is een legendarisch straatfeest, duurt vier dagen lang en wordt door velen uitgeroepen tot ’s werelds beste nieuwjaarsfeest.

Edinburgh-schotland-stedentrips-winter-bezoeken-MAN MAN

Foto via

5. Barcelona

In winter ligt de gemiddelde temperatuur in deze Spaanse stad tussen de 8 á 14 graden celsius. Dit klinkt vrij laag, maar is in vergelijking tot onze gemiddelde van 0 tot 5 best prettig. Bovendien is het in de wintermaanden op alle toeristische plekken een stuk rustiger dan wanneer je deze in de zomer wilt bezoeken. Sagrada Familia, Parc de la Ciutadella en F.C. Barcelona, here we come.
barcelona-wintertrips-stedentrips-MAN MAN

Foto via

En welke van deze stedentrips ga jij deze winter maken?