Deze startup genaamd Eleven James maakt luxe-horloges toegankelijker. Ex NetJet executive Randy Brandoff bedacht een formule, afgekeken op de beginjaren van Netflix. Waar de video-tycoon ‘vroeger’ dvd’s via de mail verstuurde, doet Brandoff dat met de meest luxe horloges.

Hoe het werkt

Nadat je een profiel hebt aangemaakt en je membership hebt gekozen neemt Eleven James contact met je op. Binnen twee dagen ontvang je je eerste ‘gehuurde horloge’ die je vervolgens drie tot 6 maanden draagt. Deze stuur je terug waarnaar je een nieuwe ontvangt. Simple as that.

Schermafbeelding 2016-06-27 om 14.21.54

Memberships

Er zijn verschillende soorten memberships, startend vanaf $150,- tot $800,- per maand. Hoe hoger het maandelijkse bedrag is, hoe exclusiever en duurder de horloges worden. De naam Eleven James is afgeleid van het ‘prototype’ Eleven James member: James Bond. De spion die altijd is uitgerust met gadgets.

Schermafbeelding 2016-06-27 om 14.23.40

Het idee

Brandoff kreeg het idee toen hij een executive functie uitoefende bij NetJets. Hier was Brandoff omringd door vermogende klanten die allen dezelfde passie deelden: luxe horloges. Brandoff’s smaak van horloges was zo breed dat zelfs hij niet het budget had om alle horloges die hij wilde kon veroorloven. Dit idee bleef rondspoken in het hoofd van Brandoff, hij verliet NetJetx en Eleven James was geboren.

man man eleven james

Collectie

Eleven James ‘verhuurt’ enkel hoog-segment horloges. Denk aan mechanische horloges, zowel nieuw als vintage. Voor de echte liefhebber. De collectie van Eleven James bestaat uit meer dan ‘acht nullen’. De meest toonaangevende en luxe merken vallen onder deze collectie. Denk aan Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet, IWC, Tag Heuer, Tudor en Breitling.

Schermafbeelding 2016-06-27 om 14.25.40 Schermafbeelding 2016-06-27 om 14.25.50 Schermafbeelding 2016-06-27 om 14.26.13 Schermafbeelding 2016-06-27 om 14.26.38

Uiteindelijk zal ieder horloge permanent om de pols van een member zitten. Wanneer een member het gehuurde horloge op tijd inlevert in goede conditie spaart deze punten waarmee uiteindelijk een horloge gekocht kan worden.

Sinds het bedrijf is opgericht in 2014 groeit het aantal members. In de komende vijf jaar wil het bedrijf duizenden members hebben. In september 2015 haalde het bedrijf $6.72 miljoen dollar op in een investeringsronde. De start-up heeft nu al 23 full-time medewerkers in dienst.

Eleven James doet een back-ground check voordat je member mag worden. 10% van de aanvragen wordt afgewezen. Daarnaast werkt de dienst met een puntensysteem en zijn klanten verplicht om een verzekeringsplan te volgen. Door deze ‘safeguards’ maakt Brandoff zich geen enkele zorgen dat zijn horloges beschadigd of niet teruggestuurd worden.

man man eleven james

Een vernieuwend concept in een vrij conservatieve branche. De dienst laat jouĀ horloges dragen die eerder ontoereikend waren. Echter zorgt Eleven James er wel voor dat je geen verzameling opbouwt.