Door alles wat je doet vast te leggen met behulp van één fitnesstracker, weet jij in een oogopslag welke training voor jou werkt – en welke niet. Meet daarbij niet enkel je stappen, maar alles wat je doet voor een volledig overzicht. Wij hebben onlangs de TomTom Touch Fitnesstracker geprobeerd. De volgende punten hielpen ons om onze sportprestaties te verbeteren. Gaan ze jou ook helpen?

TOM TOM MAN MAN

1. Meet je lichaamssamenstelling

Voordat we ons lichaam gingen klaarstomen voor de zomer, was het belangrijk dat we wisten hoe ons lichaam in elkaar zit. Met de TomTom Touch Fitnesstracker, konden we ons vetpercentage en spiermassa meten, waardoor we onze trainingen hierop konden aanpassen. Vergeet het getal op de weegschaal, maar ga voor een gezonde en gebalanceerde levensstijl op basis van de cijfers die tellen.

2. Controle tijdens je workout

Nu we over de kennis beschikten en wisten hoe ons lichaam in elkaar zat, was het belangrijk dat we deze gegevens tijdens onze workout goed in de gaten hielden. Hoe reageert ons lichaam op bepaalde oefeningen? Hoe snel gaat onze hartslag omhoog?

TOM TOM MAN MAN 5

3. Raak gemotiveerd van je progressie

Progressie zien we niet altijd gelijk aan de buitenkant van ons lichaam. Na weken trainen zie je amper verschil waardoor je de motivatie verliest. Niet nodig! Wanneer je je progressie niet meteen aan de buitenkant ziet, hoeft dit niet te betekenen dat je ook geen progressie hebt geboekt. Met de fitnesstracker hielden we onze sportactiviteiten, workouts en statistieken bij. Hierdoor zagen we in één oogopslag onze vooruitgang ten opzichte van de vorige workout. En we verzekeren je: dit werkte motiverend.

4. Stel persoonlijke doelen

Het stellen van doelen helpt je om resultaten te bereiken. Dit kunnen kleine, dagelijkse doelen zijn of grotere sportieve doelen. Door ze persoonlijk te maken zul je meer gemotiveerd worden. Wij gebruikten de TomTom Sports app om ons hierbij te helpen. Via de app zijn al je resultaten in een duidelijk overzicht te zien. Je kijkt gemakkelijk terug op je resultaten en wordt zo uitgedaagd je persoonlijke record tijdens een volgende hardloopsessie te verbeteren.

TOM TOM MAN MAN 2

5. Genoeg slaap

De belangrijkste elementen voor een gezonde levensstijl zijn niet enkel beweging en gezonde voeding. Een goede nachtrust is minstens zo belangrijk. De TomTom Touch Fitnesstracker registreert alles wat je doet, zoals het aantal stappen dat je zet, de tijd dat je actief bent, het aantal verbrande calorieën, de afgelegde afstand en de tijd dat je slaapt. Doordat de tracker 24/7 registreert wat je doet, krijg jij optimaal in beeld wat voor jou het beste werkt. Misschien kom je er wel achter dat je slecht slaapt na een intensieve training. Hierdoor weet je dat je de volgende keer niet laat in de avond moet gaan trainen.

Een wearable werkt als een personal trainer, iemand die je motiveert, die precies weet hoe het met je lichaam gesteld is en die je helpt je doelen te bereiken. Fit en gezond zijn is namelijk veel meer dan het getal op de weegschaal.