Hoe ben jij als persoon in de fashion industrie gerold? 

“Na mijn fashion studie ben ik begonnen bij Blue Blood. Vanuit de winkel assisteerde ik de inkoper en hielp ik hem met het perfecte (rand)assortiment voor de 4 eigen winkels van Blue Blood. Daarna ben ik als inkoper aan de slag gegaan bij SPOILED, toentertijd nog een kleding winkel in Amsterdam.”

En dan nu het merk SPOILED, hoe is dit tot stand gekomen?

“Ik ben 5 jaar lang verantwoordelijk geweest voor de inkoop van alle merken die de winkel SPOILED verkocht. In het laatste jaar van SPOILED zijn we op het idee gekomen om een SPOILED private collectie te beginnen. Dit zouden we in eerste instantie doen voor de winkel, maar toen de winkel SPOILED er mee is opgehouden, hebben we het plan aangepast en is SPOILED als kledingmerk doorgezet.”

Waarin onderscheidt SPOILED zich van andere kledingmerken? 

“Ik ben zelf enorm fan van mooie kwaliteiten en hou van kleine details. Dit was voor mij een ‘key element’ in het ontwerpen van onze collectie. We zijn lang opzoek geweest naar de juiste fabriek waar we mooie kwaliteit stoffen voor de juiste prijs konden vinden. Ik denk dat SPOILED daarin voor de grootte van het merk een unieke combinatie heeft gevonden. Prijs, pasvorm en kwaliteit zijn key! Daarnaast vind ik onze merknaam echt geweldig.”

Daar zijn wij het mee eens! Hoe omschrijf je de stijl van SPOILED?

“Ik ben al jaren een echte jeans freak, maar de laatste tijd ben ik ook de pantalons steeds meer gaan waarderen. SPOILED zit voor mij precies in die overgangsfase, van de rauwheid en speelsheid van jeans naar de nette en stijlvolle look van een pantalon.”

Waar halen jullie de inspiratie vandaan?

“Echt overal, ik lees nog steeds dagelijks veel verschillende blogs.  Ook probeer ik zo vaak mogelijk op een citytrip te gaan en daarnaast is Amsterdam ook een hele inspirerende stad. Maar het lekkerste en meest inspirerende vind ik het om twee keer per jaar naar Parijs en Kopenhagen te gaan voor de fashionweeks.”

En naast Amsterdam, wat is jouw visie op de Nederlandse Denim/Fashion scene?

“Ik denk dat jeans (nog steeds) een belangrijke productgroep is voor Nederland, daarom zijn we achter de schermen bezig om de perfecte fit te creëren. Daarnaast is het belangrijk om je merk te laten leven, duidelijk te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Ik ben er van overtuigd, dat wanneer je dit in alles uitstraalt en een duidelijk beeld vormt, je doelgroep vanzelf naar je toe komt.”

Is er volgens jou een stad of land waar wij Nederlanders qua stijl veel van kunnen leren?

“We werken samen met een designbureau in Oslo, we komen daar daarom regelmatig om de collecties te bespreken. Iedere keer als we daar zijn dan valt het me weer op hoe geduldig, gedreven en stijlvol de mensen daar zijn.”

We willen mensen uitdagen om steeds een stapje verder uit hun comfort zone te gaan

Oslo dus als favoriete stad, maar wat is jouw favoriete outfit? 

“Een simpele outfit van een mooie kwaliteit met een speelse twist. De twist kan hem zitten in een logo, kleurgebruik of de pasvorm.”

Shop de look van Thom hier:

tailored-pants-spoiled-manman

Tailored Pants Black

SPOILED €130 Shop nu
spoiled-white-tee-manman

T-shirt White

SPOILED €50 Shop nu
spoiled-sweater-navy-manman

Sweater Blue

SPOILED €100 Shop nu
spoiled-pet-manman

Cap Black

SPOILED €40 Shop nu

En om mee af te sluiten, wat is jouw grootste droom met SPOILED?

“Mensen uit te dagen om steeds een stapje verder uit hun comfort zone te gaan. Dit door vooruitstrevende, goed draagbare collecties te blijven ontwerpen en verkopen. Het streven is de collectie uit te breiden en natuurlijk zou het super zijn om met SPOILED bij mooie verkooppunten door heel Europa te liggen.”

Amsterdam is een nieuw herenmerk rijker. Laat je verwennen door de kledingitems van SPOILED en volg deze inspirerende mannen op Instagram.