Verschillende soorten horlogebanden

Je hoeft niet per se meerdere horloges te hebben. Het is namelijk ook mogelijk om je horlogebanden te verwisselen. Dit zijn de 5 populairste horlogebanden.

Nato band

Dit is een band die oorspronkelijk is gemaakt voor Britse soldaten en die nu – net zoals chinos – de overstap naar hedendaagse mode hebben gemaakt. Het straalt dan ook uit de je klaar bent voor alles, zelfs als dat helemaal nergens voor nodig is. Het is een comfortabele en stijlvolle horlogeband en zowel een van de makkelijkste als goedkoopste manieren om je horloge een andere look te geven. Wanneer je gaat sporten of een andere activiteit onderneemt is het de beste optie. Ook schoonmaken is vrij makkelijk. Het enige nadeel is dat het niet past bij alle horloges. Draag deze band bij sport en military horloges, het kost tussen de 10 en 40 euro.

Horlogeband MAN MAN

Foto via: Daniel Wellington

Leren band

Een leren horlogeband is subtiel, zacht en stijlvol. Het geeft een horloge ook direct een wat luxere uitstraling. Er zijn meerdere soorten leer, variërend in prijs en uitstraling. Een algemene regel bij een leren horlogeband: hoe donkerder de kleur, hoe formeler. Daarnaast is het belangrijk om je leren band te matchen bij eventuele andere leren accessoires. Denk aan je schoenen of je riem. Leren horlogebanden zijn goed betaalbaar en makkelijk te dragen, wat het een goede optie maakt. Ze passen vooral goed bij dress watches en sport horloges. Een nadeel is dat ze vaak wat minder lang meegaan.

Horlogeband MAN MAN

Foto via: Instagram Shinola

Rubberen band

Een rubberen band wordt veel gebruikt bij jongere merken en staat bekend als sportief en modern. De rubberen band wordt ook vaak geassocieerd met goedkopere horloges. Maar ook luxe horloge merken komen tegenwoordig met rubberen banden. Dit heeft te maken met een trend die al een tijdje speelt, het is helemaal hot om luxe items te dragen die uitstralen dat ze heel normaal zijn. De prijzen loopt ver uiteen, van 10 euro tot meer dan 150 euro. Grote voordelen zijn dat het sport vriendelijk is en lang meegaat. Nadelen zijn dat het niet bij alle horloges past en niet heel formeel is. Draag het dan ook vooral bij sport horloges.

Horlogeband MAN MAN

Foto via: Uniform Wares

Metalen band

Dit wordt niet altijd als een horlogeband gezien, en hoewel je het waarschijnlijk niet zonder hulp van een juwelier kan vervangen kan het wel degelijk worden gedragen als horlogeband. Ze zijn duurzaam en veelzijdig, het staat goed bij zowel een nette look als bij een casual outfit. Hierbij gaat goud goed samen met monochroom, terwijl neutrale kleuren goed gaan met blauw. Sport en dress horloges gaan het beste met een metalen band. De kosten lopen vrij uiteen, van 10 tot ruim 150 euro.

Horlogeband MAN MAN

Foto via: Tudor

Mesh horlogeband

Dit wordt ook wel Milanese band genoemd en is de laatste jaren weer steeds populairder geworden. De reden hiervoor is niet alleen dat het goed staat, maar ook dat de manier waarop deze banden in elkaar zitten ervoor zorgt dat het veel meer comfortabel is dan een metalen armband. Ook deze band is heel veelzijdig, zowel in de kroeg als op kantoor worden deze banden gedragen. Als je op zoek bent naar een band die niet te formeel is en ook niet te casual, dan is dit zeker een goede optie. Het is minder vaak voorkomend dan de metalen variant en gaat goed samen met vooral een sport horloge. De prijs varieert tussen 15 en 85 euro.

Horlogeband MAN MAN

Foto via: IWC

Op zoek naar een nieuw horloge? Volgens verzamelaars zijn er tien die je móet hebben.