Sonja Bakker tovert een gezonde maaltijd op tafel

De naam Sonja Bakker klinkt iedereen waarschijnlijk wel bekend in de oren. Hoewel ze een carrière in deze showbizz- en entertainmentwereld zelf niet had voorspeld, zien we haar naam nu overal voorbijkomen. Sonja behaalde in 1990 haar diploma voor de huishoudschool en rondde in 1993 de meao-opleiding af.

Na het afronden van haar meao-opleiding, begon ze zich steeds meer te interesseren in voeding en diëtetiek. Ze oriënteerde zich in het vak en behaalde verschillende diploma’s. In 1997 startte ze haar eigen gewichtsconsulentenpraktijk. Afslankguru Sonja Bakker bracht een eigen boek uit genaamd Bereik je ideale gewicht, waarvan er in 2005 en 2006 bijna een half miljoen exemplaren van werden verkocht. Daarnaast schreef ze columns voor onder andere het Noord-Hollands Dagblad, het Haarlems Dagblad en De Gooi- en Eemlander. Na het grote succes van haar eerste boek zette de 46-jarige dieetgoeroe een online-afslankprogramma op.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sonja Bakker (@sonjabakker.nl)

Naast haar schriftelijke adviezen verscheen Sonja regelmatig op televisie en was ze te zien in programma’s SBS6 programma Je echte leeftijd. Hoewel Sonja Bakker heel wat mooie titels op haar naam heeft staan, wordt ze door velen diëtisten bekritiseerd. Onder andere het Voedingscentrum leverde kritiek op het dieet van Bakker. Het bevestigde dat het volgen van de methode van de dieetgoeroe leidt tot gewichtsafname, maar volgens het Voedingscentrum biedt de methode onvoldoende handvatten op termijn een gezond eetpatroon te ontwikkelen waardoor de afvaller ook daadwerkelijk slank kan blijven. Hoewel de meningen uiteenlopen, lijkt Sonja hier zich niet al te druk om te maken. Ze verschijnt nog steeds met haar adviezen op social media, waar ze haar volgers amuseert met de amuserende beelden.

Een van de mooiste vrouwen boven de 40

Als we spreken over afslankguru Sonja Bakker, dan mogen we wel zeggen dat ze zich mag toevoegen aan het lijstje van Nederlands mooiste vrouwen boven de 40. De blondine tikte haar 46e levensjaar al aan, maar loopt er vandaag de dag nog stralend bij. Met ruim 76 duizend volgers inspireert ze de liefhebber met gezonde en heerlijke gerechten en verrast ze haar fans wel eens met haar fitte lichaam op Instagram. Sonja verscheen onlangs op onze tijdlijn en liet de vervroegde zomertemperaturen stijgen. Met een brede glimlach op het gezicht, in een stijlvolle bikini op het strand, promootte ze haar nieuwste boek. Volgers reageerden enthousiast met opmerkingen als “Mooiste mens dat ben je Sonja” en “Jij wordt steeds mooier!”, schoten de kijkcijfers wederom weer de lucht in.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sonja Bakker (@sonjabakker.nl)