Schoonmaakdoek

Het hebben van de juiste producten om je sneakers in top conditie is enorm belangrijk. Het hoeft niet het duurste van het duurste te zijn, maar het moet wel goed werken. Een schoonmaakdoekje gebruik je om vuiligheid weg te halen. Dit werkt het beste direct nadat er viezigheid op is gekomen want hoe langer het zich op de schoen bevindt, des te meer het in de schoen trekt. Een wit doekje t is het handigst want op die manier verlaag je het risico dat het doekje afgeeft op je geliefde sneakers.

Borstel

Een doek is een goed begin om jouw schoenen in top conditie te houden, maar soms niet genoeg om die hardnekkige vlekken eruit te krijgen. Daar komt dan ook de borstel in het spel. Er zijn verschillende borstels speciaal voor sneakers, die variëren in hardheid van de haren, materiaal maar ook kleur. Borstels voor suède zien er namelijk anders uit dan borstels voor glad leer. Heb je hier geen geld voor over? Ga dan voor de goedkope variant en pak een tandenborstel om dit klusje te klaren.

sneakers schoonamken poetsen MAN MAN

Foto via: Threats

Schoonmaakvloeistof

Leuk en aardig het doekje en borstel, maar er moet nog wel iets zijn om mee schoon te maken. Het is niet verstandig om schoonmaakmiddel die voor de afwas bestemd is, te gebruiken voor jouw lieftallige sneakers. Beter kies je voor een vloeistof die gericht is op sneakers. De schoonmaakvloeistof kan soms te sterk zijn voor je schoen en het aanlengen met water is dan ook verstandig. Begin met het doekje tussen je vingers, breng daar de vloeistof op aan en maak circulaire bewegingen om geen strepen achter te laten.

Voorzorg & vernieuwen

Voorkomen is beter dan genezen. Dus in plaats van elke keer je sneakers schoon te moeten maken, kan je ze ook inspuiten. Spuit ze in voordat je er voor het allereerst op gaat lopen en herhaal deze stappen elke paar weken. Op die manier creëert de schoen een beschermlaag waardoor vuil zich slechter aan het materiaal kan hechten. Zijn je sneakers dan toch echt af of ruiken ze niet meer zo fris? Hernieuw ze dan en koop en nieuw paar waar je net zo veel liefde en zorg in steekt.

Sneakers schoonmaken poetsen MAN MAN

Foto via: Tenandup

Heb jij toch een nieuw paar stijlvolle sneakers nodig? Check dan de schoenentrend van 2018: Chunky Sneakers.