Slow seks: de ultieme handleiding

Om dit gehaaste leven te ontvluchten gaat men steeds meer en kortere activiteiten doen. Dit is juist tegendraads wat goed voor iemand is, dat geldt ook voor seks. Slow seks kan dan ook de oplossingen van veel problemen zijn. Met slow seks bedoelen wij een manier van seks waarbij tijd geen rol speelt en aandacht naar elkaar toe het middelpunt van seks is. Hoe doe je dit dan precies?

slow seks

Seks wordt vaak verkeerd begrijpen omdat men hier alleen de penetratie mee bedoelt. Dan wordt het ‘voorspel’ en de tijd na de seks helemaal buiten beschouwing gelaten terwijl slow seks daar juist om draait. Slow seks gebeurt in een circulaire beweging waarbij penetratie of ejaculatie niet het hoofddoel is. Het hoofddoel daarentegen is om elkaar lief te hebben en een verbondenheid met elkaar te creëren. Om het enigszins duidelijk te houden is slow seks wel ingedeeld op de drie periodes; voorspel, tijdens seks en na de seks.

Voorspel

Wat zijn dan precies de pijlers waar slow seks om draait? Begin voordat je al samen op bed ligt met het aanraken van jouw partner. Dit kan in de keuken, op de bank of ergens anders zijn. Een aanraking zorgt voor verbondenheid maar laat ook jouw genegenheid zien. Een aanraking kan iets eenvoudigs zijn als haar hand vastpakken, in haar billen knijpen of haar rug strelen op de bank. Elke aanraking is anders en je moet je dan ook bewust zijn van de intentie van een aanraking.

Een aanraking is het begin van jouw seksuele avontuur. Neem de tijd om haar lichaam te laten sidderen door jouw aanrakingen af te wisselen met je lippen die over haar lichaam glijden. Een kus van je lippen geeft een anders gevoel dan je vingers. Door rustig aan te beginnen kan je de snelheid en druk die je uitoefent opbouwen. Wanneer je hier de tijd voor neemt zal je merken dat ze helemaal ontspannen is en meer naar je verlangen. Doe dit dan ook zonder de meest gevoelige plekken op te zoeken maar bouw het langzaam op. Belangrijk is dat je jezelf comfortabel maakt terwijl je dit allemaal doet. Je wilt namelijk tegen de ander zeggen dat jij de moeite voor haar neemt en het zelf fijn vindt. Ook als man is slow seks een mooie manier om van seks te genieten. Het kan leiden tot meerdere en heftigere orgasmes en welke man wilt dat nou niet?

voorspel slow seks

Tijdens de slow seks

Hoe verschilt slow seks dan van normale seks? De naam doet het al enigszins vermoeden maar de seks is intenser doordat jullie meer tijd voor elkaar nemen en een betere verbondenheid voelen. Tijdens de seks ga je dan ook verder waar je gebleven was. Aanrakingen en het gevoel dat jullie in elkaar naar boven brengen is door de opgebouwde spanning alleen maar hoger geworden. Wat het nog beter maakt is dat slow seks ook vooral om communicatie gaat. Door aan elkaar aan te geven wat jullie op een specifiek moment fijn vinden, en daar op in te spelen, zal dit tot betere seks leiden. Als zij aangeeft dat het allemaal wat ruwer mag dan mag je best dat beetje oerman dat in je zit loslaten.

Daarnaast verschilt slow seks met normale seks door de intensiteit. Normale seks is een lineaire activiteit waar het met voorspel begint en eindigt met de ejaculatie. Bij slow seks daarentegen wordt dit afgewisseld. Elkaar tegen het punt van klaarkomen aanbrengen om dit dan weer af te bouwen en opnieuw te beginnen. Door het ‘plagen’ van jouw partner zorg je ervoor dat het lichaam meerdere keren wordt gestimuleerd en uiteindelijk uitmondt tot een hoogtepunt die jullie nog niet eerder hebben ervaren. Dit hoogtepunt kan versterkt worden door een handeling te verrichten waar jouw partner het meest naar verlangt. Het gebruik van de tong op erogene zones is daar een voorbeeld van.

Na de seks

Iedereen heeft anders seks en na het hoogtepunt wilt de een gelijk douchen terwijl de ander het liefst nog uren knuffelend in bed ligt. Er is daarom ook geen regel over hoe jij je moet gedragen na de seks. Veel mensen vinden knuffelen fijn en dat komt vooral door de lichaamswarmte die je aan elkaar over geeft. Daarnaast schijnt dat wanneer jullie je ademhaling synchroniseren dit een positief effect heeft op de verbinding die je met elkaar hebt. Het devies is dan ook dat er geen concrete regels zijn over seks maar alleen dat je tijd voor elkaar moet nemen.

Denk erom  dat iedere persoon uniek is en dat niet al het bovenstaande voor iedereen geldt. Praat met elkaar om erachter te komen wat zij en jij fijn vindt. Heb je nog niemand aan de haak geslagen? Dan is je collega misschien wel de juiste persoon. Seks met een collega komt vaker voor dan je denkt.