1. Check je bankaccount

Het klinkt gek, maar er zijn zat mensen die dit niet of veel te weinig doen. Om het gemakkelijk te maken voor jezelf, zet een app van jouw bank op je telefoon of houdt al je uitgaven bij. Weet je nog dat sportabonnement wat je drie maanden geleden stop zette? Er bestaat een kans dat je daar nog steeds voor betaalt.

2. Ga naar een betaalautomaat

Met creditcards, online winkelen en bankpasjes (waar je geen code meer in hoeft te voeren) kan het ontzettend gevaarlijk zijn om wekelijks veel meer uit te geven dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Om dit te voorkomen kun je beter één bedrag pinnen aan het begin van de week en hiermee zul je het moeten doen. Geld op? Dan zul je de rest van de week bij anderen moeten eten.

3. Zorg dat je WiFi aanstaat

Een relatief nieuw, maar steeds groter wordend probleem. Telefoonrekeningen zijn al duur genoeg, zorg dus dat je de kas van jouw telefoonaanbieder niet extra spekt. Zet je WiFi aan en wanneer je ergens anders bent, wees niet bang om het password te vragen. Check hier de WiFi-wachtwoorden van alle vliegvelden.

4. Vraag naar bedrijfskortingen

Bij veel banen kun je aantrekkelijke kortingen krijgen, op bijvoorbeeld sportschool-en telefoonabonnementen. Vraag bij jouw werkgever wat zij aanbieden, dit is heel normaal.

bedrijfskorting fitness man man geld besparen slimme manier geld omgaan

5. Drink je eerste kopje koffie thuis

Koffie is heerlijk, maar het wordt een dure grap zodra je elke ochtend buiten de deur koffie gaat drinken. Op het station betaal je al gauw €2,50, dit is wekelijks €12,50 en jaarlijks €650 aan enkel je eerste kopje koffie.

6. Betaal je rekeningen meteen

Het uitstellen van rekeningen is een nare gewoonte. Zodra je een rekening binnen krijgt, betaal hem dan direct, doe je dit niet dan wordt het bedrag alleen maar hoger en hoger. Dit geldt natuurlijk voor zowel je Creditcard als voor een factuur.

7. Splits je betaalrekening

Wanneer je alles op één rekening hebt, geef je geld veel te gemakkelijk uit. Je kunt daarom beter je betaalrekening in tweeën splitsen, waarvan de een met het meeste geld en de ander met het geld voor boodschappen en andere direct uitgaven.

8. Zeg abonnementen op

Heb jij meer dan één fitness abonnement of verschillende streaming accounts? Dit is zonde van je geld, zeg er op zijn minst een op. Het lijkt slechts een tientje, maar dat is toch snel verdient, wanneer je er nauwelijks gebruik van maakt.

9. Gebruik kortingscodes

Voordat je online afrekent, speur het web door naar coupon codes, dit scheelt vaak op zijn minst 10%. Ook wanneer je uit eten gaat of iets tofs voorbij ziet komen, vergelijk het product eerst en ga opzoek naar kortingscodes, ga dan pas over tot aankoop.

10. Skip drankjes en bijgerechten

Wanneer je ergens bent lunchen of uiteten bent, ziet alles er verrukkelijk uit. Dit wil echter niet zeggen dat je alles hoeft te bestellen. Je bespaart grof geld door geen voorgerecht te nemen of dat dessert niet te bestellen, maar ook drankjes tikken snel aan.

Uiteten geen voor gerecht eten man man slim omgaan met geld besparen

11. Check de prijzen in de supermarkt

Boodschappen doen we allemaal, maar we doen niet allemaal dezelfde boodschappen. Wees slim en doe groot inkopen. Ken jezelf en haal enkel de producten die je nodig hebt. Ga bijvoorbeeld niet boodschappen doen met een lege maag en koop bijvoorbeeld toiletpapier in grootverpakkingen.

12. Wacht een dag

We kopen op basis van emoties, besef dit bij het doen van een aankoop. Ben je online aan het shoppen, doe het artikel in je winkelmandje, maar wacht dan een dag. Denk je er de dag erop steeds aan, dan zou je het aan kunnen schaffen Je zult zien dat je een stuk minder aankopen doet en dus geld over hebt voor andere toffe dingen.

13. Make it free

Activiteiten doen met je vrienden is leuk, maar het kost vaak geld. Het is echter niet nodig geld uit te geven, om het leuk te hebben samen. Ga bijvoorbeeld picknicken in het park of met dit weer een beter idee: organiseer een game avond. Er zijn talloze dingen die je kunt doen die gratis of low budget zijn

yacht feest jacht party man man geld slim uitgeven 1

14. Shop slim

Door slim inkopen te doen bespaar je bakken met geld. Dit geld voor het kopen van kleding in de uitverkoop tot aan het doen van inkopen met feestdagen. Bedenk dat de dag na Kerstmis, artikelen vaak al met 30% korting worden aangeboden. Doe er je voordeel mee.

15. Voorschieten

Ben jij die eeuwige vriend die alles betaalt of voorschiet. Iedereen vind je relaxed, maar denk ook eens aan je eigen portemonnee. Uiteindelijk krijg je altijd het geld slechts van een aantal mensen terug en ben jij degene die zit met de gebakken peren.

Zit jij een beetje krap bij kas? Deze tips zorgen ervoor dat je toch op date kunt.