Het zijn doeners

Een ding dat zeker is, is dat de meeste succesvolle mensen doeners zijn. Je kan nog zo’n hoog diploma hebben, maar als je uiteindelijk niets doet, zul je ook geen successen bereiken. Dit zegt veel op professioneel vlak, maar ook zeker op persoonlijk en vriendschappelijk vlak. Doordat hij een doener is, zal hij je dus ook eerder aansporen om op die leuke dame af te stappen of om voor je droombaan te gaan, ook al zitten hier veel risico’s aan verbonden. Die ene vriend wiens levensmotto niet ‘gewoon doen’ is, maar ‘neem dat risico’, wil over het algemeen veel uit het leven halen. En dit kan voor jou soms net dat extra zetje zijn dat je nodig hebt om uit je comfortzone te stappen.

 

Ze helpen je omgaan met veranderingen

Je hebt een nieuwe baan, na vijf jaar is het uit met je vriendin of je gaat juist samenwonen. Veranderingen kunnen zorgen dat we het benauwd krijgen. Op zulke momenten is die ene nuchtere vriend degene die je nodig hebt. Hij is degene die je meeneemt voor een avond uit dat eindigt in een legendarische avond voor in de boeken, wanneer je down thuis zit na een break-up. Personen die een slechte invloed op anderen hebben, zijn vaak impulsief. Dit betekent dat ze vaak niet alleen de aanstichters van veranderingen zijn, maar ook het vermogen hebben om heel snel met veranderingen om te kunnen gaan. En dit is iets dat veel mannen kunnen gebruiken in het hectische leven van werk, liefde, familie en vrienden.

Vriend met slechte invloed

Jullie zijn elkaars uitlaatklep

Iedereen moet zo nu en dan stoom afblazen. Of je nu stress hebt op het werk of ruzie met je partner, dit moet er af en toe even uit. En hoe kun je dit beter doen dan even alles eruit te gooien tegen die ene vriend die overal net iets extravaganter in is. Het hoeft niet zo te zijn dat jullie hier diepgaande gesprekken over voeren, maar soms is het fijn om iemand te hebben, waarmee je helemaal los kunt gaan om je frustraties te vergeten.

Balans is wat je nodig hebt

We horen het ons zusje Freshhh al zeggen: balans is de sleutel tot succes. Je mag best af en toe genieten, als je de dag erna maar extra hard traint. En dit geldt ook voor vriendschappen. Misschien denk je dat je alles hebt wat je nodig hebt wanneer je omringd bent met kalme en trouwe vrienden, maar ook een balans in vrienden is belangrijk. Je hebt verschillende behoeften en verschillende vriendschappen kunnen deze vervullen. Ooit heb je behoefte aan een diepgaand en goed gesprek, maar de andere keer heb je juist behoefte om los te gaan en nergens over te praten. Met de ene vriend kan dit beter dan de andere, en daarom is het goed om óók die vriend te hebben die af en toe misschien een slechte invloed op je heeft, maar waarmee je wel de meest onvergetelijke herinneringen hebt.