7 slechte haarverzorging gewoontes bij mannen

Met sommigen dingen worden we allemaal grootgebracht. Denk bijvoorbeeld maar eens terug aan de keer dat jij voor het eerst een aantal baardharen zag. Hoogstwaarschijnlijk had je geen idee hoe je dit precies moest gaan aanpakken en riep je je vader erbij om het even voor te doen. Hoe je op jonge leeftijd de omgeving nog observeert en bepaalde handigheidjes overneemt, vormt gaandeweg iedereen zijn eigen trucjes. Ondanks het regelmatig lijkt te werken, kan het zo zijn dat jij bepaalde haarverzorging verkeerd aanpakt.

 

1. Scheren voor het douchen

Wil jij van je onverzorgde baard af, of eist je partner dit? Dan is het goed om te weten dat je voor het scheren, eerst een douchebeurt te nemen. Het warme water verzacht het haar en opent de poriën. Hoe een scheerbeurt na een rustgevende douche gemakkelijker en sneller gaat, werkt het ook nog eens beter onzuiverheden op de huid te verwijderen.

2. Te snel scheren

Je kunt bij voorbaat al zeggen dat alles waar ‘te’ in voorkomt niet goed is. Te snel scheren is daarom ook een van de meest gemaakte fouten die mannen maken tijdens het scheren. Heb je last van een droge huid? Overhaast de scheerbeurt dan niet. Het te snel willen scheren leidt tot fouten, wondjes op de huid of rode branderige plekken, die je het liefste zou willen voorkomen.

Slechte haarverzorging gewoontes
Foto van Instagram Erik Forsgren

3. Het niet gebruiken van een föhn

Hoewel ontzettend veel mensen denken dat het föhnen van je haar ervoor zorgt dat de lokken dunner worden of eerder afbreken, valt dit ongetwijfeld onder de slechte haarverzorging gewoonten van de man. Naast dat een föhn zorgt voor een gladdere look en een meer gepolijste afwerking, helpt de warmte ook voor het maken van vollere lokken, waardoor dunner haar dikker lijkt. Wel is het belangrijk om goed te kijken op welke stand jij je de föhn zet. Weet je van jezelf dat je kwetsbaar haar hebt dat snel beschadigd? Zet hem dan niet al te warm.

4. Te veel wenkbrauw haren wegplukken

De welbekende monobrow of unibrow kennen we natuurlijk allemaal en willen we het liefste allemaal voorkomen. Hoewel de ene gewoon wat meer haargroei heeft dan de ander, is dit zeker niet iets om je druk over te maken. Volle wenkbrauwen zijn helemaal van deze tijd. Verpest deze daarom ook niet door al je haren weg te plukken. Om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen er sharp uitblijven zien, kun je het beste de overtollige haren weghalen in het midden. Een slechte haarverzorging gewoonten bij veel mannen, waar echt verandering in gebracht moet worden.

5. Het uitkiezen van de verkeerde kapper

Hoewel je hoogstwaarschijnlijk een vaste kapper hebt, waar je om de zoveel maanden of weken jezelf laat knippen, is het bij voorbaat altijd goed te checken hoe hoog ze staan in de beoordelingen van klanten. Je wilt echter niet teleurgesteld in de spiegel hoeven te kijken, na het laten knippen van jouw nieuwe coupe. Vraag in je omgeving na of zij nog goede adresjes hebben of controleer de reviews op Google. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen.

slechte haarverzorging gewoonten
Foto Instagram Erik Forsgren

6. Te veel gel gebruiken

Je kent het vast wel. Je staat ’s ochtends voor de spiegel en begint aan je ochtend routine. Hoe je start met het wassen van je gezicht, is daarna het haar aan de beurt. Je drukt de gel fles in en er komt veel te veel uit. Zonde en een verspilling van je haarproduct. Om dit te voorkomen en niet al te hardhandig te werk te gaan, is het verstandig wat gel op te warmen tussen beide handen en het vanaf de achterkant naar voren toe af te werken. Op deze manier raakt je haar niet overbelast en smeer je de haarlijn niet.

7. Krullend haar wassen met shampoo

Hoe vaak moet je je haren wassen bij een douchebeurt? Dat is iets wat veel mannen zich afvragen. Heb jij golvend of krullend haar? Dan is het aan te raden in plaats van continue shampoo te gebruiken, er ook eens een conditioner doorheen te brengen. Op deze manier blijft het haar schoon en blijven de krullen gedefinieerd en pluisvrij.

Iedereen wilt goed voor de dag komen. Heb jij last van dun haar en weet je niet goed hoe je moet verzorgen? Lees dan ook over de producten die je goed kunt gebruiken met dun haar.