Veelzijdige sjaals voor mannen

Sjaals voor mannen zullen we, zeker nu het weer kouder wordt, vaker terug gaan zien. Maar met welke jas draag je ze het beste, welk materiaal is geschikt en hoe moet je de sjaal dragen? Wij hebben de antwoorden én tien geselecteerde exemplaren.

De geschikte jas

De sjaal is ondergeschikt aan je jas, zeker wanneer je naar een zakelijke of chique aangelegenheid gaat. In dit soort gevallen draag je vaak een overcoat of een andere (lange) nette jas. Kies er bij sjaals voor mannen voor om ze in een rustige kleur te dragen. Deze hoeft niet persé zwart of donkerblauw te zijn. Sjaals voor mannen kunnen ook een lichtere kleur hebben, zoals lichtgrijs, lichtbruin of beige.

sjaals voor mannen
Foto via: Instagram @finnerz.uk

Hoe draag je de sjaal

Er zijn meerdere manieren om je sjaal te dragen: vastgeknoopt, omgeslagen of losjes over je schouders gedrapeerd. Een dikke sjaal die je opknoopt kan haast aanvoelen als een wurgslang. Toch is het van belang om je sjaal wel degelijk te gebruiken zoals hij bedoeld is. Op deze manier verminder jij de kans op een verkoudheid of een winterse griep. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren om te werken aan je weerstand, maar alle beetjes helpen.

Meerdere exemplaren

Grote kans dat jij meerdere sjaals hebt rondslingeren of hangen. Dit kan komen doordat niet elke sjaal geschikt is voor elke gelegenheid. Aan te raden is om in elk geval één grote, wollen sjaal te kopen voor de echte koude maanden. Koop één klassieke, chique sjaal (bijvoorbeeld van Kasjmier) voor deftige gelegenheden, en één donkerblauwe of zwarte, dunnere sjaal om naar werk en in het dagelijks leven te dragen. Zo weet je zeker dat jij de juiste sjaals in huis hebt. Wij kozen tien exemplaren om je een beetje op weg te helpen tijdens je keuze: