De verhaallijn van Monk

Detective Adrian Monk is een uitstekend detective voor het San Francisco Police Department, maar heeft een paar dingen waar hij en de mensen om hem heen tegenaan lopen. Naast dat hij last heeft van autisme, heeft hij na een aanslag op zijn vrouw constant het idee dat de bom voor hem bedoeld was. Na het overlijden van zijn vrouw heeft hij door deze actie een aantal interessante fobieën en stoornissen ontwikkeld, zoals een heftige vorm van smetvrees. Zijn gekkigheden zullen uiteindelijk tot een aantal hele unieke situaties leiden. Dat belooft nog wat te worden.

Bekijk hier de trailer van de serie:

 

Regie en cast van de comedy detective

De regie van de serie is in handen van Andy Breckman, wie al meerdere films en series op zijn naam heeft staan waaronder Rat Race. Voor de rest spelen er ook nog een paar grote namen in de serie. Zo wordt de hoofdrol van Adrian Monk gespeeld door Tony Shalhoub die ook in Men in Black 2&3 speelde. Ook Jayson Gray-Stanford van the X files heeft een rol te pakken als Randy Disher, de luitenant die Monk inschakelt. Ted Levine, wie eerder in Silence of the Lambs speelde, heeft ook een grote rol. Hij speelt Leland Slottlemeyer, en heeft nogal wat frustraties aan Adrian, terwijl hij zijn uiterste best doet om hem te accepteren. Dat belooft nog wat te worden…

Reviews van critici en kijkers

De critici en de normale kijker zijn lovend over Monk. Zo krijgt de serie op IMDb een magistrale 8.1/10 sterren. Ook op Rotten Tomatoes wordt de serie gewaardeerd. Zo krijgt de serie van critici maar liefst 91%, en van het publiek een 89%. Uitstekende cijfers dus!

Monk serie netflix

Ook op X (voorheen Twitter) zijn kijkers lovend over de serie. We zetten er een aantal voor jullie op een rijtje. Check ze hieronder:

Monk review

Munk Review tv

Monk Serie TV