Seizoen 2

Via de mannen van Gewoonvoorhem hebben wij vernomen dat het tweede seizoen van La Casa de Papel vanaf 6 april te zien is op Netflix. Er bestond lange tijd onduidelijkheid over de serie en dit had alles te maken met het aantal afleveringen. De serie bestond uit 15 afleveringen terwijl er in Nederland maar 13 te zien waren. In Spanje werden de originele, lange afleveringen van 70 minuten getoond terwijl dit in Nederland na een re-edit was ingekort tot minder afleveringen met een duur van maar 45 minuten.

Eind vorig jaar werden de laatste zes afleveringen in Spanje uitgezonden. Nu, een aantal maanden later, is Nederland aan de beurt met dezelfde afleveringen. Ook deze afleveringen hebben een re-edit gekregen waardoor de afleveringen weer 45 minuten duren. Het tweede seizoen bestaat dan ook eigenlijk uit de verlate afleveringen van seizoen 1. Dit verklaart ook het abrupte einde van seizoen 1. Het verhaal leek niet af te zijn terwijl de spanning wel gestaagd opgebouwd werd. Gelukkig hoeven wij nu nog maar drie weken te wachten tot we meer inzicht krijgen in het meesterplan van ‘El Proffesor’. Heb je nog niets gezien van deze gouden Spaanstalige serie? Kijk dan gelijk de trailer van seizoen 1:

 

Wij zijn enthousiast over de serie. Gelukkig voor ons hoeven wij niet meer lang te wachten. In Prison break seizoen 6 komt er ook een hoofdpersoon om de hoek kijken waarvan iedereen dacht dat die niet meer terug zou komen.