Dingen die irritant zijn aan het samen slapen met je vriendin

Samen slapen met je vriendin heeft natuurlijk iets moois. Je valt samen in slaap en wordt de volgende dag weer naast dezelfde persoon wakker, dolgelukkig.

Dit is natuurlijk de ideale situatie, maar het zal niet altijd een leuke ochtend zijn. Sommige mannen kunnen beter tegen irritaties dan anderen, maar we denken dat elke man wel iets kan herkennen uit dit lijstje. Tuurlijk, je houdt van je partner en ze is echt geweldig, maar dat betekent echt niet dat er geen irritaties kunnen zijn.

1. Samen slapen met je vriendin is veel te warm

Dat tegen elkaar in slaap vallen klinkt allemaal heel schattig en lief. Als het niet je arm is die als eerst verlamt, dan is het wel de warmte die je nekt. Zij vindt niks lekkerder om tegen jou aan te kruipen, maar ze weet zelf niet dat ze een soort kachel is die steeds harder wordt opgestookt. Je duwt je vriendin natuurlijk niet meteen weg, maar voor een goede nachtrust is het wel slim om daar gewoon goede afspraken over te maken. Je kan bijvoorbeeld voordat jullie gaan slapen even lekker knuffelen en klef doen, en als het licht uit gaat lekker je eigen plekje vinden.

2. IJskoude voeten tussen je benen

We hebben net lopen pleiten voor te veel warmte, maar ijskoude voeten tussen je benen is ook niet alles. We klinken misschien nu wel als een stel zeurderige ‘mannen’, maar wij willen ook gewoon een comfortabele temperatuur. Een warme kruik kan jou de oplossing geven die je nodig hebt. Dan zijn jouw benen niet meer het slachtoffer van ijskoude voeten en heeft je vriendin wel iets lekker warms.

3. Je vriendin kan ook hard ‘ademen’ als jullie samen slapen

Het woord snurken willen we dat nog nét niet gebruiken, maar vrouwen kunnen ook geluiden produceren. Het gebeurt waarschijnlijk wel minder bij mannen, maar een verkoudheid kan elke neus dicht doen laten zitten.

irritaties samen slapen

4. Een persoonlijke ochtendwekker

Dan heb je niet zo lekker geslapen doordat je niet jouw eigen plekje kon vinden in bed en dan maakt ze je ook nog eens ’s ochtends vroeg wakker. Dat kan er ook nog wel bij. Maar we zeiden net dat we van het glas half vol zijn. Het kan namelijk ook dat ze je alleen maar wakker maakt, omdat het ontbijt al klaar is. Dan weet je dat je echt een goede aan de haak hebt geslagen. Er zijn namelijk ook echt voordelen aan vroeg opstaan.

5. Lawaaierig in de ochtend

Het kan voorkomen dat je vriendin of partner eerder op moet dan jij. Er is niks vervelender dat jij alsnog wakker wordt. Dan kan je eindelijk uitslapen en dan word je wakker gemaakt door het geluid van een föhn, hakken die over de houten vloer banjeren en het licht in je ogen. Andersom moet je natuurlijk ook niet die man zijn die dat bij haar doet. Lekker elkaar laten slapen en dan wordt de dag een stuk leuker.

6. Samen slapen met je vriendin betekent dat ze de dekens gaat stelen

Jullie zijn in één van de heerlijke posities samen in slaap gevallen en je hebt echt geen last van warmte, een verlamde arm of ijskoude voeten. Maar je wordt ’s nachts opeens wakker zonder deken en open en bloot in de kou. Hoe kan dit? De lieve dame heeft alle dekens geclaimd. De meeste mannen herkennen dit wel en het is helaas een naar kwaaltje. Vaak helpt het om hier geduld mee te hebben en gewoon elke keer (op een normale manier) weer te zeggen dat ze dat niet moet doen. Als het goed is stopt het dan na een tijdje. Je kan altijd nog twee aparte dekbedden aanschaffen of een extra groot tweepersoons dekbed.

7. Eindeloos kletsen voordat je in slaap mag vallen

Als je in een relatie bent, betekent het dat je ook dingen bij elkaar kwijt moet. Of het nou over werk, de buurvrouw of het huishouden gaat, het is altijd fijn als iemand naar je luistert. En natuurlijk doe je dit ook als man, maar als je naar bed gaat, dan is het daar niet echt het moment voor. Tijdens het eten, op de bank en voor het slapengaan is het allemaal prima. Maar een bed is om te slapen en niet om eindeloos nog te kletsen. Even luisteren naar je vriendin is geen probleem, maar geef het gewoon aan als je lekker wil gaan slapen. Als je haar vasthoudt in plaats van het praten, dan word je vaak wel vergeven.

met je partner slapen

8. Bij je vriendin thuis samen slapen betekent dat je een rot kussen krijgt

Jullie wonen niet samen omdat jullie daar nog niet klaar voor zijn of jullie zitten in een latrelatie. Helemaal niks mis mee en samenwonen is echt een hele grote stap waar je rustig over na moet denken. Uiteraard wil zij liever in haar eigen bed slapen en vind jij jouw bed veel lekkerder. Ze heeft wel een lekker matras, niet zo lekker als die van jou, maar je kan er wel lekker op slapen. Maar het kussen daarentegen. Veel mensen hebben hun lievelingskussen en de ander is eigenlijk meer voor de sier. Dat kussen dat daar voor de sier ligt, daar moet jij nu 8 uur op gaan liggen. Oplossing? Heel snel een nieuw kussen aan de haak slaan.

9. Ze is een onrustige slaper

Woelen, draaien en zuchten. Als je dat naast je hebt liggen, dan is het wel moeilijk om in slaap te vallen. Als je een one night stand hebt of de eerste keren dat je samen slaapt, dan zal het slapen waarschijnlijk niet zo lekker gaan. Je bent namelijk helemaal niet gewend aan elkaars bewegingen. Slapen jullie vaker samen en houdt dit aan? Check dan deze voedingsmiddelen die je moet eten voor het slapen zodat je vriendin een betere nachtrust heeft.

10. Je hebt geen ruimte en kan je niet meer bewegen

Je wordt ’s nachts wakker, je hebt nog wel je deken, maar geen ruimte meer. Je kan je kont niet keren of je valt uit bed. Sorry, maar het is niet voor niks een tweepersoonsbed. Ze heeft zichzelf pontificaal in het midden van het bed geplaatst en haar kont naar je toe geduwd, waardoor het halve bed niet bezet is, maar jullie op één strook liggen. On top of that ligt ze ook op jou, waardoor je niet kan bewegen zonder haar wakker te maken. Een regelrechte impasse.

Samen slapen kan irritaties opleveren en je nachtrust verstoren. Maar we kunnen ons niet voorstellen dat jullie al deze punten hebben met je vriendin of partner. Afspraken maken en eerlijk zijn helpen vaak het beste. Wisten jullie dat dutjes samen doen goed is voor je relatie?