De carrière van Xander de Buisonjé

Xander de Buisonjé is geboren op 19 juli 1973 in Voorburg en heeft zijn bekendheid vooral te danken aan zijn rol als leadzanger in de band Volumia!. Hier schreef hij onder andere de nummers ‘Het is over’, ‘Afscheid’ en ‘Hou me vast’ voor, die allemaal zeer succesvol werden in Nederland.

In 2002 viel de band uit elkaar en besloot Xander solo verder te gaan. Na een aantal succesvolle jaren kwam in 2012 dan ook zijn laatste album ‘Xander in Concert’ uit. Met dit album heeft hij uiteindelijk voor de single ‘De wereld redden’ een Gouden Plaat bemachtigd. Tot slot heeft Xander in 2019 het nummer ‘Appelboom’ uitgebracht met zijn zoon Sem van Dijk. Op dit moment is Xander de Buisonjé nog steeds te boeken voor feestjes en partijen, alleen moet je voor zo’n optreden wel flink je portemonnee trekken!

 

Xander is niet alleen muzikaal

Naast het feit dat Xander de Buisonjé zijn muzikale carrière heeft, heeft hij ook een theatershow gegeven genaamd ‘Xander omarmt’, waarbij hij zich liet inspireren door het publiek. Daarnaast heeft hij verschillende televisieprogramma’s gepresenteerd, zoals ‘Zij Gelooft in Mij’ en ‘De Vrienden van Amstel Live!’. Tot slot is Xander ook Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand. Dus mocht je echt fan zijn, is het misschien een idee hem in te huren voor jouw trouwdag. Daar kan hij jullie namelijk trouwen en na afloop meteen ook een stukje zingen, klinkt als twee vliegen in een klap, toch?

Prijs per optreden van Xander de Buisonjé

Volgens Twilight Entertaiment kun je Xander de Buisonjé voor jouw feestjes en partijen boeken voor een prijs van €9.995 euro exclusief BTW. Voor dit bedrag krijg je onder andere een tape-optreden en een mini vleugel voor 30 minuten. Ook kun je Xander boeken met een live band, alleen is de prijs hiervan op aanvraag en dat geldt ook zo voor zijn rol als trouwambtenaar.

Benieuwd wat andere grote Nederlandse artiesten per optreden verdienen? Lees dan ook hoeveel een optreden van Django Wagner kost.