De carrière van de Feyenoord-coach, Dick Advocaat

Hoewel Dick Advocaat wel vaker wisselt van club, staat hij dit keer volledig achter zijn besluit. Hij liet in een opmerking weten, dit keer echt een punt te zetten achter zijn carrière als voetbalcoach. Na een mooie terugblik van 36 jaar, besloot Advocaat er nu toch echt genoegen mee te nemen.

Dick Advocaat heeft gedurende zijn carrière 30 (!) verschillende clubs getraind. Naast het coachen van clubs, leek Advocaat ook geboren te zijn met de spelers kwaliteiten. Hij voetbalde jaren geleden onder andere bij de clubs ADO, Roda JC, Sparta, Berchem Sport en Chicago Sting in de Verenigde Staten.

Hoe hij met zijn typerende uitstraling de aandacht wist te trekken langs de lijn, hebben menig voetbalfan ook mogen genieten van zijn uitspraken op de televisie. Zijn naam is regelmatig gevallen in het spraakmakende voetbalprogramma Veronica Inside, waar ook zijn financiële zaken aanbod kwamen.

Het salaris en vermogen van Dick Advocaat

Hoewel hij in het begin van het 2019-2020 seizoen niet actief was als voetbalcoach, begon hij later weer in het voetbaljaar vanwege het ontslag van Jaap Stam. Tijdens de terugkomst van Advocaat, maakte Feyenoord een opmars naar de derde plaats in de Eredivisie en bereikten ze samen de finale van de KNVB-beker. Wat Dick Advocaat nu precies verdient is lastig in te schatten. De voetbalcoach lijkt er geen boekje over open te willen doen. Naar verluidt wordt zijn jaarlijkse salaris geschat op zo’n € 1 miljoen euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dick Advocaat (@officialdickadvocaat)

De voormalige profvoetballer en coach, verschijnt regelmatig in campagnes en reclamespotjes, waardoor hij zijn vermogen behoorlijk heeft weten te vergroten. Dick Advocaat kocht in 2013 zijn ultraluxe villa met een prijskaartje ver boven een miljoen. Met een geschat vermogen van zo’n € 23 miljoen euro, zal Advocaat naar verwachting in alle rust en luxe zijn pensioen doorkomen en dat is hem toch ook zeker gegund.

Ook Matthijs van Nieuwkerk zette enige tijd geleden een punt achter zijn taak als gastheer in het programma De Wereld Draait Door. Vraag jij jezelf af wat de beste man tijdens zijn carrière verdiende? Lees dan ook over het salaris en vermogen van Matthijs van Nieuwkerk. De bekende Nederlanders zitten er toch echt warmpjes bij.