De carrière van de nieuwe PSV-trainer

Peter Bosz begon zijn voetbalcarrière als speler bij Apeldoornse Boys en maakte vanuit daar de overstap naar het betaalde voetbal in het elftal van Vitesse. Vervolgens speelde Peter Bosz nog voor RKC en Feyenoord en vervolgde daarna zijn carrière in Japan en Duitsland. Naast dat voetballen Peter erg goed afging, is hij misschien nog wel succesvoller als coach. Zo wist hij als hoofdcoach van Ajax de finale van Europa League te behalen in 2017 en werd hij trainer van het jaar in de Eredivisie. Terecht, in onze ogen.

Vervolgens heeft Peter Bosz zijn internationale carrière voortgezet en werd hij de hoofdtrainer bij Borussia Dortmund, Bayer Leverkussen en Olympique Lyon. Maar nu gaat Peter Bosz toch weer coachen op Hollandse bodem en is hij het aankomende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Eindhovense club. Hij neemt Rob Maas mee als assistent en Terry Peters als performance coach. De verdere invulling van de staf zal PSV later bekendmaken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PSV (@psv)

Het salaris en vermogen van Peter Bosz

Dat Peter Bosz door deze fenomenale carrière in de voetballerij een aardig zakcentje heeft verdiend, verbaast natuurlijk helemaal niemand. Hoeveel Peter Bosz precies bij PSV gaat verdienen is onbekend. Echter lag het salaris van Ruud van Nistelrooij ongeveer op € 2 miljoen per jaar, exclusief bonussen. We denken dat het salaris van Peter iets hoger van zal liggen, met door zijn ervaringen bij de buitenlandse clubs en zijn hoge salaris van €3 miljoen bij Borussia Dortmund.

Het vermogen van Peter Bosz wordt hierdoor geschat op ruim €16 miljoen. Dit bedrag heeft hij vooral verdiend door zijn carrière als hoofdtrainer, maar daarnaast heeft hij ook een dikke winst gemaakt op de verkoop van zijn villa in Vinkeveen in 2018. Welk bedrag Peter Bosz exact op zijn bankrekening heeft staan is niet bekend, maar we kunnen ervan uit gaan dat Peter Bosz inmiddels multimiljonair is met zo’n vermogen.