Een van de succesvolste sportvrouwen van Nederland

Anno 2023 heeft vrijwel iedereen wel van Jutta Leerdam gehoord. De blondine weet zich razendsnel te verplaatsen op het ijs en daardoor is zij een van de succesvolste sporters van Nederland. Ook op Instagram breekt ze record na record. Met 3,5 miljoen volgers verdient ze daar veel geld met allerlei sponsordeals. Een voorbeeld hiervan is haar samenwerking met het Franse modehuis Dior. Jutta poseert – naast Instagram-foto’s in haar leuke schaatspakje – regelmatig in de sportlijn van het merk. Het is dus niet gek dat Jutta Leerdam inmiddels een prima vermogen heeft.

 

Wat is het salaris van de Nederlandse schaatsster?

Wat exact het maandelijkse salaris van Jutta Leerdam is, valt heel moeilijk te zeggen. Het hangt namelijk af van meerdere factoren (zoals het aantal wedstrijden die ze rijdt, het aantal gewonnen wedstrijden en haar sponsordeals). Ook verdient ze een bedrag aan prijzengeld (dit was in 2020 €27.025). Kortom, het bedrag aan maandelijkse inkomen zal schommelend zijn.

Wat is het vermogen van Jutta Leerdam?

Jutta Leerdam is momenteel 24 jaar, maar waar veel van haar leeftijdsgenoten pas net klaar zijn met studeren, heeft zij al een geschat vermogen van 1 tot 1,5 miljoen euro verzameld. Ook zal dit in de toekomst alleen nog maar gaan stijgen. De toekomst voor Jutta is dan ook rooskleurig. En waar kan je het beste wonen als topschaatsster? Nou, wat dacht je bijvoorbeeld van de villa van Jutta Leerdam in Heerenveen?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)