De opvallende voetballoopbaan van Andries Noppert

Andries Noppert is geboren op 7 april 1994 in Heerenveen. In 2005 belandde hij in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Maar in de negen jaar dat hij daar speelde, kwam hij nooit in het eerste elftal. Andries verruilde zijn thuisclub in 2014 voor NAC Breda, waar hij twee jaar later zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Na een bewogen seizoen bij Foggia sloot hij zich in 2019 aan bij FC Dordrecht. Hier heeft hij twee wedstrijden gespeeld, waarna hij door een knieblessure de rest van het seizoen aan de kant moest staan. Veder heeft hij nog een seizoen voor Go Ahead Eagles gespeeld voordat hij – na een sterk seizoen onder de lat in de Eredivisie – ervoor koos om terug te keren naar zijn thuisclub, sc Heerenveen.

 

In de eerste helft van het 2022/23 seizoen liet hij zijn kwaliteiten zien bij de Friese club, waardoor hij op 11 november door bondscoach Louis van Gaal definitief werd toegevoegd aan zijn WK-selectie. Met zijn 2.03 meter is hij de langste speler van alle 831 spelers op het WK 2022 in Qatar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OnsOranje (@onsoranje)

Wat is het salaris van Noppert bij sc Heerenveen?

De Friese doelman is zeker niet een van de grootverdieners bij de sc Heerenveen. Zo verdient hij volgens salary sport 2.900 euro per week, wat neerkomt op een jaarsalaris van 150.800 euro. Capology schat daarentegen in dat hij jaarlijks 130.000 euro erbij mag rekenen. Het klinkt voor sommige misschien als veel geld, maar de topverdiener van Heerenveen, Sydney van Hooijdonk, sleept zo’n 482.560 euro per jaar binnen.

Hoeveel geld verdient Andries Noppert bij Oranje?

Veel mensen willen weten hoeveel premies de Nederlands elftal spelers op het WK krijgen. Ondanks de transparantie van de KNVB willen ze het salaris van de spelers niet bekendmaken. Wel kunnen we kijken wat ze ongeveer verdienen door een vergelijking te maken met een paar WK’s geleden. Zo kon het team tijdens het WK van 2014 in Brazilië 30.000 euro per gewonnen duel verdienen. Als we dan wereldkampioen waren geweest, konden ze nog 270.000 euro bijschrijven. Verder kregen ze nog geld voor het meespelen in WK-gerelateerde advertenties. De verwachtingen zijn dat de salarissen dit jaar ongeveer hetzelfde zullen zijn. Dat is dus een leuk extra inkomen voor de Toren van Joure.