Wat verdient een dame van K3?

Een enkele maanden geleden was de finale van het televisieprogramma K2 zoekt K3. Julia Boschman ging er met de winst vandoor en is de opvolger van Klaasje Meijer. Klaasje koos er voor K3 te verlaten.

Hoewel Julia van tevoren niet wist wat ze zou gaan verdienen, heeft ze het contract toch ondertekend. De geruchten gaan rond dat de laatste vier deelnemers allemaal het contract moesten ondertekenen. Dat vertelt Yvonne Coldewijer. ‘Ik heb vernomen van een zeer betrouwbare spion dat de laatste vier finalisten een contract hebben moeten tekenen voor vijf jaar! Julia moet dus verplicht vijf jaar in K3 blijven’, aldus Yvonne.

Ook was het niet duidelijk wat ze zouden gaan verdienen. ‘De bedragen in het contract waren met zwarte balkjes bedekt. Ze hebben dus allemaal moeten tekenen terwijl ze nog niet wisten wat ze zouden gaan verdienen’, vertelt Yvonne. Absurd vindt zij. In het vorige seizoen van K2 zoekt K3, waarbij Josje uiteindelijk de winnares werd, heeft Yvonne ook auditie gedaan om onderdeel te worden van K3. Zij weet dat in dat seizoen de laatste 30 deelnemers een contract moesten tekenen. In dit contract stond een bedrag vermeld van 3200 euro bruto per maand. Voor het geld hoeft Julia het dus niet te doen.

Benieuwd naar het salaris per leeftijdsgroep? Bekijk dan wat elke leeftijdsgroep zo ongeveer verdient.