Wie is Chef’Special?

Chef’Special is een band met vijf leden uit Haarlem, opgericht in 2008. De muziek die ze spelen is een mix tussen pop, rock, funk en rap. Joshua Nolet is de leadzanger-rapper en wordt begeleid door Guido Joseph op de gitaar, Johannes Derks op de basgitaar, Wouter Prudon achter het drumstel en Wouter Heeren achter de toetsen. Een gouden combinatie.

Hun eerste EP genaamd Hungry kwam uit in 2009 en werd gepresenteerd met een groots concert. In 2011 kwam hun eerste album, One For The Mrs, uit. Dit jaar waren ze ook elke vrijdag te zien in De Wereld Draait Door als huisband. Hun tweede album, genaamd Passing Through, kwam uit in 2014 en belandde gelijk op nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100.

Het succes van de Nederlandse band

De band had sinds de release van hun eerste single al veel succes. Dit was ook terug te zien in de prijzen die ze wonnen. De eerste prijs die ze ontvingen was de vakjury- en publieksprijs voor de clip van het nummer Too Far Gone. In 2017 won het nummer Amigo de 3FM Award voor beste nummer. In 2021 wonnen ze de 3FM awards voor beste groep en beste album met hun nieuwe album Unfold.

Wat verdient Chef’Special per optreden?

Wil jij ze boeken voor jouw feestje? Dan gaat het je in ieder geval een flink bedrag kosten. Volgens Artist Bookings verdient Chef’Special namelijk €49.500 per optreden. Hier komt nog 9% of 21% btw bij en nog 7% BUMA-kosten (muziekrechten). En dit is voor slechts 60 minuten.

Wil je een feestje plannen, maar je hebt zin in een ander genre? Kijk dan voor welk bedrag je Davina Michelle kan boeken.