De carrière van Ruud de Wild

Ruud de Wild is één van de bekendste radio-dj’s des lands. Hij begon zijn carrière in 1992 bij Radio 538, en zijn tv-carrière in 1995 bij de populaire muziekzender TMF, alvorens hij in 1998 de stap maakte naar BNN. Dat viel niet in goede aarde bij zijn werkgever 538, hij werd daar op non-actief gesteld.

Van 1998 tot 2004 was hij vervolgens werkzaam bij 3FM, waar hij op 6 mei 2002 live getuige was van de noodlottige dag van politicus Pim Fortuyn. Het incident viel hem logischerwijs zwaar, en hij was daarom een poos niet op de radio te horen. In 2004 keerde hij terug bij Radio 538 en liet zodoende zijn werkzaamheden bij BNN en 3FM vallen. Daarna werkte hij nog bij QMusic, nogmaals 538, BNR Nieuwsradio en sinds 2017 NPO Radio 2.

Een behoorlijke waslijst dus, maar privé heeft Ruud het behoorlijk voor zijn kiezen gehad. Naast enkele scheidingen werd er in 2021 darmkanker bij de 54-jarige DJ gediagnosticeerd. Hij herstelde gelukkig, maar het had naar eigen zeggen wel veel invloed op zijn relatie met Olcay Gulsen. De twee waren sinds 2019 bij elkaar. Maar de twee maakten eerder deze week bekend geen koppel meer te zijn.

Ruud de Wild koopt prachtige benedenwoning in Amsterdam

Reden dus voor Ruud om een prachtige benedenwoning in de Amsterdamse centrumwijk Jordaan op de kop te tikken. Volgens Bekende Buren betaalde Ruud € 1.175.000 bij een vraagprijs van € 1,2 miljoen. De DJ heeft er dus € 25.000 vanaf weten te krijgen. Voor dit geld heeft hij een dubbel benedenhuis met een woonoppervlakte van 168 vierkante meter.

De woning beschikt over vijf kamers, waaronder drie slaap- en één badkamer verdeeld over twee woonlagen. Vanuit de woonkamer heeft Ruud een prachtig uitzicht over het water. Koken kan hij in de luxe woonkeuken, die is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. De keuken geeft directe toegang tot het dakterras. Ook beschikt de woning over een kleine achtertuin die op het westen is gelegen. De woning is vlakbij de Jordaan gelegen. Bekijk een paar foto’s van de nieuwe woning van Ruud de Wild op de site van Bekendeburen of hieronder:

Woning Ruud de Wild

Woning Ruud de Wild