Een E-bike route van een week door Nederland

Wat is er nou leuker dan een mooie e-bike route fietsen door Nederland? Als jij nog geen plannen hebt voor de komende zomer of je wil gewoon nog een extra trip maken is deze e-bike route het overwegen zeker waard. Hierbij is rekening gehouden met het feit dat je e-bike natuurlijk een beperkte actieradius heeft waardoor je een beperkte afstand per dag kan afleggen. De hele trip duurt zeevn dagen.

E-bike route door Nederland

De e-bike route door Nederland start in Groningen

In het begin van deze e-bike route zal je het noorden van Nederland gaan ontdekken. Vanuit Groningen stap je op de fiets om naar een andere noordelijke stad te gaan: Leeuwarden. Onderweg kan je genieten van de mooiste natuur. De afstand is 58,1 kilometer. Je zal hier ongeveer 3 uur over doen exclusief pauzes. Je hebt dus genoeg tijd om nog een paar burgers te eten in Groningen of om Leeuwarden te ontdekken.

Van Leeuwarden naar Heerenveen

Vanuit Leeuwarden kan je op weg naar het prachtige Heerenveen. Deze route is ‘maar’ 32 kilometer. Dit zal een kleine 2 uur in beslag nemen. Onderweg zal je kunnen genieten van het weidse landschap. Hou er wel rekening mee dat er flink wat wind kan staan waardoor je vertraagd kan worden. Bij aankomst kan je genieten van het mooie Heerenveen.

Van Heerenveen naar Zwolle

Vanuit Heerenveen fiets je naar Zwolle. Dit neemt ongeveer 60 kilometer in beslag, maar het zal elke kilometer waard zijn. In de 3 uur dat je aan het fietsen bent zal je langs verschillende plassen en meren komen waar de natuur volop tot bloei komt. Ook zal je door het Nationaal Park Weerribben-Wieden komen. Het kan leuk zijn om je fiets hier even aan de kant te zetten en een kleine wandeling te maken. Hierna zal je dan nog maar een klein stukje hoeven door te fietsen voordat je in Zwolle aankomt.

Van Zwolle naar Almelo

Het zal een kleine 50 kilometer fietsen zijn van Zwolle naar Almelo. Je zal een voor een gedeelte langs de prachtige rivier de Vecht fietsen. Op deze route zal je ook langs mooie dorpjes komen waar het leuk is om even een korte stop in te lassen. Bij aankomst kan je Almelo bezichtigen. Daarnaast is het leuk om ’s avonds te dineren in één van de leuke restaurantjes.

Van Almelo naar Emmen

In Almelo zal je op de fiets te stappen om op weg te gaan naar  Emmen. Misschien zal je bij vertrek wel langs dit bijzondere rijtjeshuis in Almelo komen. De route gaat over 60 kilometer en zal ook zo’n 3 uur duren. Je zal door het prachtige Drenthe mogen gaan fietsen en dat is zeker geen straf te noemen. De natuur is hier namelijk adembenemend.

Van Emmen naar Assen

Vanuit Emmen zal je op weg gaan naar Assen. Dit zal een kleine 2 uur fietsen zijn. Bij aankomst raden we je aan om naar het Drents Museum te gaan. De natuurliefhebber zou het Asserbos moeten gaan opzoeken.

De e-bike route eindigt weer in Groningen

Aan het einde van de e-bike route door Nederland zal je weer aankomen in Groningen. Natuurlijk kan je ook in één van de andere steden starten met deze e-bike route. Doordat het een rondje is kom je altijd weer uit waar je gestart bent. Veel fietsplezier!